Filodegsknyten med bacon, chèvre och rödbetor - Vinston

Filodegsknyten med bacon, chèvre och rödbetor

Filodegsknyten med bacon, chèvre och rödbetor är ett festligt tillbehör till festen. Eller servera som tapas till ett glas rött.

Filodegsknyten med bacon, chèvre och rödbetor

Filodegsknyten med bacon, chèvre och rödbetor

För: 4 personer

100-150g färsk filodeg
100g chèvre
1-2 kokta rödbetor
2 paket bacon
1,5 msk rörsocker
Färsk timjan

Gör så här:

1. Pensla 15 formar av en mini-muffinsplåt med olja.

2. Ta filologen ur förpackningen och klipp arken i fyrkanter, ca 10×10 centimeter.
Klä varje muffinsform med ett ark i taget, pensla varje ark med olivolja innan du lägger på nästa. Variera riktningen på arken lite. Tre lager i varje form är lagom.

3. Lägg i en liten bit chévreost i varje form. Skär de kokta rödbetorna så du får 15 bitar och tryck ner en bit i varje form. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 6-7 minuter, så att de får fin färg.

4. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Lägg i sockret och rör om tills det har smält. Fördela baconet i formarna och lägg på lite timjan i varje form. Lyft försiktigt ut dem ur formen och servera.


Linda MagnussonReceptet är exklusivt framtaget
av Linda Magnusson från Lindas Goda
i samarbete med Vinston.

Linda startade upp sin blogg Lindas goda sommaren 2012 med fokus på mat, en del kryddor och örter och även lite trädgård. Så länge hon kan minnas har matlagning varit en av hennes största passioner med en drivkraft att inspirera med sina recept.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år