Chilli bean cheddar dip
Chilli bean cheddar dip är en härlig plockmatsrätt som passar fint till minglet. Festen kan börja!
Chilli bean cheddar dip
För: 4 personer
1 klyfta vitlök
1 gul lök
1 grön chilifrukt
1 röd chilifrukt
2 tsk ancho chilipulver
2 msk rapsolja
3 msk vatten
400g kidneybönor på burk
75g riven cheddarost
salt, svartpeppar
Tillbehör:
Tortillachips
Gör så här:
1. Skala vitlök och gul lök, kärna ur alla chilifrukterna. Lägg undan den röda chilin till senare. Dela de andra godsakerna grovt och lägg i en matberedare tillsammans med chilipulvret och rapsoljan. Kör kort och snabbt till en klumpig smet. Häll över i en liten kastrull och koka upp tillsammans med vattnet, låt sjuda i 10 minuter.
2. Skölj bönorna och mosa dem lätt med en gaffel. Vänd ner dem i chili-koket när 5 minuter återstår.
3. När tio minuter gått, vänd ner osten och smaka sedan av med salt och peppar. Avsluta med att vända ner fint skuren röd chili och servera med tortillachips.
Receptet är exklusivt
framtaget av Fredrik Zäll från Lyxlagat
i samarbete med Vinston.
Lyxlagat.se är samlingspunkten för alla Frederik Zälls kanaler när det gäller matlagning, kokboksförfattande, TV-kockande, ölbryggande och övrigt som inspirerar till kulinaritet och livsnjutning.