Burgare med pulled pork, guacamole och picklad rödlök
Burgare med pulled pork, guacamole och picklad rödlök.
Burgare med pulled pork, guacamole och picklad lök
Till 8 burgare
Pulled pork:
800g fläskkarré
salt, peppar, lökpulver
0,5 dl grillsås/hickorysås
2 msk balsamvinäger
0,5 dl rapsolja
0,5 dl vatten
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk strösocker
salt, peppar, lökpulver
Pommes Frites:
600g stora potatisar
1 liter frityrolja
salt
Guacamole:
2 avocado
0,5 dl creme fraiche
1/2 röd chili
salt, peppar
Picklad lök:
1 rödlök
2 dl vatten
1 msk ättika
1 msk strösocker
1 nypa salt
Tillbehör:
inlagd gurka
sallad
senap
tomatpuré
8 hamburgerbröd
1. Krydda fläskkarrén runt om och lägg den i en ugnsfast form med smör i botten. Ringla över smör och ställ in i 175°C i 2 timmar. Vänd gärna köttbiten efter halva tiden. Tag ut köttet och låt det svalna. Trasa det sedan med hjälp av två gafflar. Rör ihop grillsås och balsamvinäger med rapsolja, vatten, en pressad vitlöksklyfta, socker och kryddor. Blanda såsen med det trasade köttet.
2. Skär potatisen till stavar och låt det ligga i kallt vatten i 20 minuter för att bli av med stärkelse. Byt vattnet efter halva tiden. Torka potatisen och gör sedan en första fritering i en kastrull med frityrolja. Se till att oljan har en temperatur på 175-180°C. Fritera lite potatis åt gången så att inte temperaturen sjunker och potatisen går sönder. Lyft ur pommesen med en hålslev eller pastaslev och låt den rinna av på papper och svalna. Hetta upp oljan igen och gör en andra fritering precis innan servering. Låt pommes fritesen ligga i tills de blivit krispiga. Salta innan servering.
3. Mosa avocadon slarvigt och blanda med creme fraiche, hackad chili och salt och peppar.
4. Skiva rödlöken. Koka upp vatten och blanda med ättika, socker och salt. Häll den varma lagen över löken och låt den stå svalt under dagen.