Böngryta med mathavre, rotselleri och krossade tomater - Vinston

Böngryta med mathavre, rotselleri och krossade tomater

Böngryta med mathavre, rotselleri och krossade tomater är enkelt och gott att svänga ihop när man vill ha vegetariskt till middag.

Böngryta med mathavre, rotselleri och krossade tomater

Vegetariskt till middag

Denna vegetariska böngryta med mathavre, rotselleri och krossade tomater är mättande och enkel vardagsmat som går lätt att svänga ihop. Gör en stor omgång och använd till matlådor och middagar. Servera förslagsvis med en klick gräddfil. Skippar du den blir grytan dock helt vegansk.


Böngryta med mathavre, rotselleri och krossade tomater

Böngryta med mathavre, rotselleri och krossade tomater

För: 6-8 personer

2 stora gula lökar
600g rotselleri
3 dl mathavre
6 dl vatten
2 burkar krossade tomater
1/2 citron
1 tsk malen spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
2 msk torkad oregano
salt, peppar
1 tetra svarta bönor
1 tetra kikärtor
1 dl olivolja

Tillbehör:

gräddfil

Gör så här:
1. Hacka gul lök och låt den mjukna på medelvärme i olja i en kastrull. Skala och tärna rotsellerin och ha ner i grytan. Låt fräsa några minuter till rotsellerin börjat mjukna.

2. Ha ner mathavre och slå på vatten samt de krossade tomaterna. Blanda allt med saften från en halv citron samt alla kryddor. Lägg på locket och låt det småputtra i 10 minuter.

3. Skölj bönor och kikärtor och ha ner i grytan. Rör i oljan och värm allt ytterligare någon minut så bönorna blir varma. Servera med en klick gräddfil.


Madeleine LandleyReceptet är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år