Äppeltarte med vaniljmascarpone - Vinston

Äppeltarte med vaniljmascarpone

Äppeltarte med vaniljmascarpone är enkelt att göra och utmärkt att bjuda som dessert på när det är fest. Här hittar du recept och vintips.

Äppeltarte med vaniljmascarpone

Nyårsdessert med vintips

En äppeltarte med vaniljmascarpone är enkelt att göra och perfekt att bjuda som dessert på när det är fest. Tack vare att den bara kräver några få ingredienser kan man lägga krutet på de andra rätterna och avsluta med denna goding.

Allt som behövs är faktiskt bara smördeg, äpplen, hasselnötter och muscovadosirap. Det hela serveras med en smaskig mascarpone som man rör ihop med vanilj och ytterligare muscovadosirap för sötma. Muscovadosirapen adderar en mustig sötma med härlig kolaton. Servera exempelvis som efterrätt på nyårsafton. Ett superbt vintips till desserten hittar du under receptet.


Äppeltarte med vaniljmascarpone

För: 6 personer

Äppeltarte med vaniljmascarpone

Äppeltarte:

3 stora röda äpplen
1 dl hasselnötter
1 rulle smördeg
spraysmör
muscovadosirap

Vaniljmascarpone:

250g mascarpone
1,5 msk vaniljextrakt
1,5 msk muscovadosirap

Gör så här:
1.Skiva äpple tunt och skär bort kärnhuset. Hacka hasselnötterna.

2. Rulla ut smördeg med bakplåtspapper på en plåt. Spraya över ett lager smör.

3. Lägg ut äpplena omlott så de täcker smördegen. Spraya ett lager smör och ringla över muscovadosirap. Strössla över hasselnötterna och ställ in plåten i 225°C i 30 minuter.

4. Rör ihop mascarpone med vaniljextrakt och muscovadosirap. Skär upp den färdiga tarten till lagom bitar och servera med vaniljmascarponen.Madeleine LandleyRecept, foto och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år