Smördegssnurror med ansjovis och lök
Dessa lättlagade smördegssnurror med ansjovis och lök är smidiga att bjuda på och passar fint till minglet.
Smördegssnurror med ansjovis och lök
Cirka 25 stycken
1 gul lök
250g smördeg
3 dl mild prästost
0,5 dl finhackad persilja
1 burk ansjovis (100g)
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en panna utan att den tar färg. Rulla ut smördegen. Skär degen i två lika stora delar på längden.
2. Riv osten och strö den över smördegen. Lägg på löken. Finhacka persiljan och skär ansjovisen i bitar och lägg dem på smördegen.
3. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Skär i 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 220°C i cirka 10 minuter.
Du kan förbereda rullarna. Linda i så fall in dem i bakplåtspapper och skär dem i skivor precis innan gräddningen.
Receptet är exklusivt framtaget
av Linda Magnusson från Lindas Goda
i samarbete med Vinston.
Linda startade upp sin blogg Lindas goda sommaren 2012 med fokus på mat, en del kryddor och örter och även lite trädgård. Så länge hon kan minnas har matlagning varit en av hennes största passioner med en drivkraft att inspirera med sina recept.