Ägghalvor med tre sorters topping
Goda ägg hör påsken till. Varför inte variera ägghalvorna med något av våra goda recept på tre sorters topping? Gott och enkelt!
Ägghalvor med tre sorters topping
Goda ägg hör förstås påsken till och passar fint till sill och potatis. Varför inte variera de klassiska ägghalvorna med fin och välsmakande topping? Här får du recept på ägghalvor med tre sorters topping.
» Glöm inte att spana in våra vintips som passar till påskens goda mat
Grön dilltopping
1 dl hackad dill
0,5 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 nypa salt
8-10 ägg
1 liten burk stenbitsro
färsk dill till dekoration
1. Finhacka dillen. Blanda med creme fraiche, majonnäs och en nypa salt.
2. Koka äggen i 7 minuter och skölj dem sedan i kallt vatten. Skala äggen och halvera dem. Klicka på röran eller spritsa den med en spritspåse. Toppa med färska dillkvistar och stenbitsrom.
Gul topping med senap och apelsin
8-10 ägg
1 msk skånsk senap
1 apelsin
0,5 dl creme fraiche
1 nypa salt
kokta äggulor från äggen
1. Koka äggen i 8 minuter och skölj dem sedan i kallt vatten. Skala äggen och halvera dem.
2. Blanda skånsk senap med rivet apelsinskal, creme fraiche, de kokta äggulorna från äggen samt en nypa salt. Klicka i röran eller spritsa den med en spritspåse.
Heta ägg med soltorkade tomater och chipotle
6 bitar soltorkade tomater
2 msk majonnäs
1 dl creme fraiche
1 msk chipotlepasta
8-10 ägg
1. Finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda tomathacket med majonnäs, creme fraiche och chipotlepasta.
2. Koka äggen i 8 minuter och skölj dem sedan i kallt vatten. Skala äggen och halvera dem. Klicka på röran eller spritsa med en spritspåse.
Recepten är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.