3 recept på lyxiga smörrebröd - Vinston

3 recept på lyxiga smörrebröd

Bjud på härliga smörrebröd till middag. Här hittar du 3 recept på lyxiga smörrebröd som passar att bjuda på till kvällen.

3 recept på lyxiga smörrebröd


3 recept på lyxiga smörrebröd

Bjud på härliga smörrebröd till middag. Smörrebröd är utmärkt bjudmat, men passar förstås lika bra att mumsa på hemma i tv-soffan. Dessa smörrebröd serveras med renstek, lax och vegetarisk topping. Av varje sort blir 4 smörgåsar.

 

Smörrebröd med lax, avokado och äggröra:

2 ägg
1 dl creme fraiche + 2 msk
0,5 dl riven ost
salt, peppar
100g kallrökt lax
2 avokado
4 skivor bröd
färsk dill till dekoration

1. Vispa ihop ägg och grädde med riven ost, salt och peppar. Ha ner stanningen i en varm panna och stek ihop till äggröra. Skrapa ur äggröran ur pannan och låt den svalna. Blanda sedan med 2 msk creme fraiche.

2. Skiva avocado.

3. Lägg upp laxen på brödskivorna och acocadon ovanpå. Toppa med äggröra och en dillkvist.


Smörrebröd med renkött, picklad gurka och potatissallad:

10 cm gurka
1 dl vatten
1 tsk ättika
3 msk strösocker
1 nypa salt
100g rökt, skivad renstek
100g potatissallad
4 skivor bröd
färsk pepparrot

1. Koka upp vatten och blanda med ättika, socker och en nypa salt. Skiva gurka och hacka dill. Lägg ner i lagen. Låt dra i en timme.

2. Lägg upp två skivor renstek på varje brödskiva. Lägg på gurkskivor och toppa med potatissallad. Riv över färsk pepparrot på toppen.


Vegetariska smörrebröd med sötpotatiskräm:

1/2 sötpotatis (cirka 150g)
0,5 dl creme fraiche
salt, peppar
75g fetaost
12 bitar soltorkade tomater
4 skivor bröd

1. Halvera sötpotatisen och lägg den med snittytan nedåt. Stick in en termometer och baka potatisen till en innertemperatur om cirka 85-90 grader. Ha ugnen på 200°C varmluft. (Detta tar cirka 30-40 minuter beroende på sötpotatisens storlek.) Dra bort skalet och mosa sötpotatisen med creme fraiche. Blanda med smulad fetaost och smaka av med salt och peppar.

2. Lägg ut 3 bitar soltorkade tomater per brödskiva. Toppa med sötpotatiskräm.


Madeleine LandleyRecepten är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år