3 recept på lyxiga smörrebröd
Bjud på härliga smörrebröd till middag. Här hittar du 3 recept på lyxiga smörrebröd som passar att bjuda på till kvällen.
3 recept på lyxiga smörrebröd
Bjud på härliga smörrebröd till middag. Smörrebröd är utmärkt bjudmat, men passar förstås lika bra att mumsa på hemma i tv-soffan. Dessa smörrebröd serveras med renstek, lax och vegetarisk topping. Av varje sort blir 4 smörgåsar.
Smörrebröd med lax, avokado och äggröra:
2 ägg
1 dl creme fraiche + 2 msk
0,5 dl riven ost
salt, peppar
100g kallrökt lax
2 avokado
4 skivor bröd
färsk dill till dekoration
1. Vispa ihop ägg och grädde med riven ost, salt och peppar. Ha ner stanningen i en varm panna och stek ihop till äggröra. Skrapa ur äggröran ur pannan och låt den svalna. Blanda sedan med 2 msk creme fraiche.
2. Skiva avocado.
3. Lägg upp laxen på brödskivorna och acocadon ovanpå. Toppa med äggröra och en dillkvist.
Smörrebröd med renkött, picklad gurka och potatissallad:
10 cm gurka
1 dl vatten
1 tsk ättika
3 msk strösocker
1 nypa salt
100g rökt, skivad renstek
100g potatissallad
4 skivor bröd
färsk pepparrot
1. Koka upp vatten och blanda med ättika, socker och en nypa salt. Skiva gurka och hacka dill. Lägg ner i lagen. Låt dra i en timme.
2. Lägg upp två skivor renstek på varje brödskiva. Lägg på gurkskivor och toppa med potatissallad. Riv över färsk pepparrot på toppen.
Vegetariska smörrebröd med sötpotatiskräm:
1/2 sötpotatis (cirka 150g)
0,5 dl creme fraiche
salt, peppar
75g fetaost
12 bitar soltorkade tomater
4 skivor bröd
1. Halvera sötpotatisen och lägg den med snittytan nedåt. Stick in en termometer och baka potatisen till en innertemperatur om cirka 85-90 grader. Ha ugnen på 200°C varmluft. (Detta tar cirka 30-40 minuter beroende på sötpotatisens storlek.) Dra bort skalet och mosa sötpotatisen med creme fraiche. Blanda med smulad fetaost och smaka av med salt och peppar.
2. Lägg ut 3 bitar soltorkade tomater per brödskiva. Toppa med sötpotatiskräm.
Recepten är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.