Vinet har en mycket koncentrerad och fyllig smak av mörka bär, örter och läder. Vinet har en frisk syra som balanserar de tydliga tonerna av ek. Finished är lång och tanninerna generösa och fint integrerade med vinet.
Vinet har en intensiv doft med karaktärer av körsbär och hallon tillsammans med subtila toner av ek som är mycket väl integrerad med vinet.
Druvorna är skördade för hand och genomgick noggrann selektering 3 gånger innan pressning (i vingården, vid mottagandet av druvorna i vineriet och efter avstjälkning). Skördeuttaget var 5-6 ton/ha. Efter pressning macererades druvorna i 6 dagar för att extrahera maximalt med färg och aromer till vinet och därefter jästes musten med utvald jäst i temperaturkontrollerade tankar (max 28ºC) i 8 dagar. Druvrester och must genomgick pumping-over tekning mellan 8-10 gånger dagligen och efter alkoholjäsningen macererades vinet ytterligare 15-20 dagar (beroende på druvsort). Vinet lagrades sedan i 225 liters barriquer i 16 månader (50% av faten var nya och 50% av faten 1 år gamla). Under lagringen genomgick vinet malolaktisk jäsning. 2016 Altaïr buteljeraders den 9 mars 2018.
Viña San Pedro är ett utav de största och viktigaste vinerierna i Chile och står för en signifikant stor del av landets vinexport. Grunden till San Pedro lades 1865 då bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano köpte mark i Curicó Valley för att odla vin på. Idag lägger man stora resurser och energi på att ständigt utveckla sina viner men också vitikultur, vinifiering och inte minst arbete kring miljö i samtliga led. Vinutbudet är svårslaget brett med mångfaldiga kvalitetsviner från distinkt olika ursprung över Chiles viktigaste vingårdsregioner. Produkterna omfattar vardagsviner, premiumviner, kollektioner (1865) och fine wines. Viña San Pedro eftersträvar att utmana gränser kring vin och vinmakning med stor respekt för omgivningen och människorna som bor och arbetar där. Man har ett starkt fokus på synergi och harmoni med naturen för att nå hållbara och innovativa miljömålsättningar. Det största vineriet är beläget i Molina strax söder om Curicó och 2002 etablerades även ett nytt vineri i Cachapoal vid foten av Anderna. Här görs San Pedros mest exklusiva viner där vi stolt kan nämna Altair som en del av vårt utbud i Sverige.
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år