Artnr: 5423001
1199kr
Druvorna skördades för hand var efter de uppnådde perfekt mognad och sorterades för hand noggrannt redan vid skörd. Samtliga druvor avstälkades innan de fick fririnna och genomgå 72 timmar maceration tillsammans med skalresterna. 24 timmar innan musten jästen kyldes den ned i och genomgick sedan malolaktisk jäsning. Champagnen har legat på sin jästfällning i minst 5 år innan degorgering. Dosagen är 5g/l och klassificeras med det som Extra-Brut.
Byn Les Riceys ligger inbäddad i Laignes-dalen, på gränsen till Côte des Bar mellan Champagne och Bourgogne. De böljande sluttningarna uppstod under juraperioden och odlare har skött dess vingårdar tålmodigt i århundraden. Dess rykte är unikt: Les Riceys. Det är den mest eftertraktade crun i Côte des Bar (även kallat Wild Champagne), och dess utmärkta Pinot Noirs har tilldelats tre olika ursprungsbeteckningar för kvalitetsvin AOC; Champagne, Coteaux Champenois och Rosé des Riceys. Domaine Alexandre Bonnet äger 47 hektar egna vinodlingar som de använder till sina champagner. Tack vare detta kan de välja ut de bästa druvorna och vinifiera olika vingårdslägen separat. Pinot noir druvan är deras stolthet och den får därför en central roll i deras eleganta cuvéer Domaine Alexandre Bonnet har blivit symbolen och emblemet för denna unika terroir. Bonnet har nyligen utsetts till "champagne house of the year" https://www.youtube.com/watch?v=p9T7WPVn5WQ&t=2s https://www.youtube.com/watch?v=5fNCebHRxV8&t=13s
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år