Serveras vid 10-12ºC till rätter av skaldjur samt eleganta fiskrätter som en tonfisktartar, alternativt till charkuterier med viss sälta. Detta är en Champagne som är strålande till alla tänkbara tillfällen.
Tydligt fruktdriven smak av gröna äpplen, päron och citron med inslag av rostat bröd kompletteras av en bitterljuv hint av apelsinskal och mandlar. Fin mousse och stor, komplex munkänsla därtill. Avslutar balanserat med bra syra och förnimbar dosage
Utvecklad doft med skön balans mellan generös frukt och autolytiskt uttryck. Krossade äpplen och bakad citron möter nougat och hasselnötter med en underliggande skymt av honungsblomma.
Druvorna skördas för hand. Musten jäser i rostfria ståltankar och genomgår där den malolaktiska jäsningen. Därefter sker blandning och tillsats av jäst för en andra jäsning på flaska i 36 månader. Vinet är vegetarian- och veganvänligt.
Druvorna till Bonnet Champagne är noga utvalda från 200 hectar vingårdar och är vinfierade av Champagnehuset Alexandre Bonnet, som är är beläget i den lilla staden Les Riceys i Côte des Bar. Hela 99,7% av byns odlingar utgörs av pinot noir. Med branta kalkstenssluttningar och kimmeridge jordmån har man ideala förutsättningarna för pinot noir druvan. Detta är anledningen till att man i Les Riceys får man tillverka viner under tre AOC:er, Champagne AOC, Côteaux Champenois AOC och Rosé de Riceys AOC https://www.champagnebonnet.com/
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år