Barbera d'Alba - Vinston
}

Artnr: 236501

Barbera d'Alba

129kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • strävhet

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 18-20ºC till smakrika pastarätter, svamprisotto, ljust kött, kyckling och lamm samt medelhavsinspirerade rätter som gärna har inslag av örter och tomat.

Smak

Medelfyllig, frisk med balanserad strävhet. Elegant, fruktigt och kryddigt vin med inslag av mörka körsbär, torkade örter samt viol.

Doft

Fruktig doft av mörka körsbär, kryddor, torkade örter och viol.

Övrigt

Druvorna skördas för hand och efterföljs av jäsning i rostfria tankar med skalmaceration i åtta dagar. Vinet pressas och jäser klart i rostfria ståltankar och buteljeras ungt.

Luigi Voghera

Luigi Voghera är ett familjeföretag baserat i Barbaresco-byn Neive. Här ligger fokus på att producera viner av de lokala druvorna Nebbiolo, Dolcetto, Barbera, Arneis och Moscato. Vinerna från Luigi Voghera ger alltid ett typiskt uttryck för druvan men också för platsen de kommer ifrån. Det hela sker i en fruktig men samtidigt elegant, tillgänglig stil och till ett pris som alltid levererar. Idag drivs företaget i fjärde generationen av Livio Voghera, som med ett leende tar besluten i både vingård och vineri. Skulle du ha vägarna förbi Neive, passa på att besöka Livio's systers Agriturismo Carlin Carlota där du kan njuta av enastående god lokal mat och dryck.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Luigi Voghera
År:2022
Alkoholhalt:14%
Druva:100% Barbera
Sockerhalt:1g/l
ItalienFågelFläskLammKörsbärKryddigÖrterTorkade örter
Luigi Voghera

Andra gillar också

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år