Riesling GC Schlossberg - Vinston

Artnr: 88043

Riesling GC Schlossberg

599kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC till kryddstarka fisk- och skaldjursrätter som grillad red snapper med timjan eller sjötunga med citronsmörsås. Passar även utmärkt till sushi samt till getostar.

Smak

Elegant och balanserad med komplexa aromer av gul stenfrukt, mango, ananas. Mineralrik och lång eftersmak.

Doft

Elegant, fruktig och nyanserad doft med inslag av gula stenfrukter, vita blommor, vit persika och mineral.

Övrigt

Efter skörd pressades druvorna skonsamt i hela klasar i pneumatiska pressar. Naturlig och långsam jäsning av musten i mycket gamla franska ekfat, så att inte frukten i vinet påverkas.

Domaine Weinbach

Domaine Weinbach är en familjeegendom med en historia som sträcker sig tillbaka till 1612. Då var det en munkorden, Les Capucins, som odlade druvor här. Efter franska revolutionen kom egendomen i familjer Fallers ägo. Théo Faller kom att bli en inflytelserik person tack vare sitt ihärdiga arbete för att ge Alsace en erkänd appellationslagstiftning (Appellation d'Origine Contrôlée). Arbetet med kvalitet har fortsatt, med en stegvis biodynamisk certifiering av de 28 hektar man förfogar över. Från och med 2017 är vingårdarna även ekologiskt certifierade. Från och med 1979 drevs Domaine Weinbach av Théos fru Colette och hennes döttrar Catherine och Laurence. Kärleken till familjen går att urskilja i flertalet av Domaine Weinbach's cuvéer, som bär namn så som Théo, Colette och Sainte Catherine. Sedan 2016 är det Catherine Faller som tillsammans med sina söner Eddy och Théo ser till att Domaine Weinbach lever vidare. Egendomen består av välplacerade vingårdslägen med varierad terroir i Kayserberg och Kientzheim. Man förfogar över två Grand Cru-lägen: Schlossberg och Furstentum. Samt egendomen Clos des Capucins, bestående av 5 hektar i direkt anslutning till huvudbyggnaden. Vinerna kännetecknas balanserade, eleganta stil som låter såväl druva som terroir komma till uttryck. Domaine Weinbachs signum är att kombinera fyllighet med finess, att på ett hållbart sätt producera autentiska viner med ett långt liv på flaska. Vinernas smakrikedom erbjuder en oändlig rad möjligheter till minnesvärda kombinationer av mat och vin.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Domaine Weinbach
År:2018
Alkoholhalt:13%
Druva:100% Riesling
Sockerhalt:3.7g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapFågelFläskGrönsakerAnanas
Domaine Weinbach

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år