Weinbach Pinot Blanc - Vinston

Artnr: 79697

Weinbach Pinot Blanc

259kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC till exempelvis quiche, lökpaj, fiskterriner eller ostsufflé. Vinet fungerar också mycket bra som sällskapsvin. Vinet kan drickas nu, men kan även lagras ända fram till 2024 under gynnsamma förhållanden.

Smak

Torr, välbalanserad och elegant fruktig smak med inslag av solmogen citrus, anjoupäron, örter och mineral. Lång eftersmak.

Doft

Elegant doft med toner av citrusfrukter, vita blommor och örter samt ett inslag av mineral.

Övrigt

Druvorna skördas för hand och pressas sedan skonsamt i hela klasar i pneumatiska pressar. Vinet är spontanjäst i mycket gamla ekfat, så att inte frukten i vinet påverkas. Vinet har lagrats i 8-10 månader på dessa gamla ekfat.

Domaine Weinbach

Domaine Weinbach är en familjeegendom med en historia som sträcker sig tillbaka till 1612. Då var det en munkorden, Les Capucins, som odlade druvor här. Efter franska revolutionen kom egendomen i familjer Fallers ägo. Théo Faller kom att bli en inflytelserik person tack vare sitt ihärdiga arbete för att ge Alsace en erkänd appellationslagstiftning (Appellation d'Origine Contrôlée). Arbetet med kvalitet har fortsatt, med en stegvis biodynamisk certifiering av de 28 hektar man förfogar över. Från och med 2017 är vingårdarna även ekologiskt certifierade. Från och med 1979 drevs Domaine Weinbach av Théos fru Colette och hennes döttrar Catherine och Laurence. Kärleken till familjen går att urskilja i flertalet av Domaine Weinbach's cuvéer, som bär namn så som Théo, Colette och Sainte Catherine. Sedan 2016 är det Catherine Faller som tillsammans med sina söner Eddy och Théo ser till att Domaine Weinbach lever vidare. Egendomen består av välplacerade vingårdslägen med varierad terroir i Kayserberg och Kientzheim. Man förfogar över två Grand Cru-lägen: Schlossberg och Furstentum. Samt egendomen Clos des Capucins, bestående av 5 hektar i direkt anslutning till huvudbyggnaden. Vinerna kännetecknas balanserade, eleganta stil som låter såväl druva som terroir komma till uttryck. Domaine Weinbachs signum är att kombinera fyllighet med finess, att på ett hållbart sätt producera autentiska viner med ett långt liv på flaska. Vinernas smakrikedom erbjuder en oändlig rad möjligheter till minnesvärda kombinationer av mat och vin.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Domaine Weinbach
År:2018
Alkoholhalt:13%
Druva:70% Pinot Auxerrois, 30% Pinot Blanc
Sockerhalt:4.37g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapFågelCitrusÖrterPäron
Domaine Weinbach

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år