Ramón Bilbao Albariño - Vinston

Artnr: 76858

Ramón Bilbao Albariño

149kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 8-10°C till fisk eller skaldjursrätter. Gärna till naturella räkor!

Smak

Friskt och fruktigt vin med inslag av färsk ananas, passionsfrukt, mineral, lime, päron och blommor. Lång, frisk eftersmak.

Doft

Nyanserad doft av färsk ananas, nektarin, mineral, lime, päron och blommor.

Övrigt

Vinet jäses och vilar på ståltank i låg temperatur för att framhäva vinets mineralitet och fräschör.

Ramón Bilbao

Vinerna från Ramón Bilbao representerar det moderna Spanien med vingårdar i Rioja, Galicien och Rueda. Vinhuset grundades år 1924 av Ramón Bilbao Murga, en ung entreprenör med aptit på äventyr. Det sägs att han redan som 14-åring läst Jules Vernes "Jorden Runt på 80 dagar" fyra gånger… Viljan att upptäcka nya saker avspeglas i ständig utveckling. Under 1900-talet låg fokus på att utforska nya marknader med viner som Rioja Crianza, Reserva och Gran Reserva. Idag förfinas de klassiska Riojavinerna vid sidan av nya projekt som Mirto och Edición Limitada. År 1999 var en milstolpe i Ramón Bilbao's historia, då Rodolfo Bastida anslöt som vinmakare. Ramón Bilbao började nu definiera sin vinstil till att bli mer elegant och fruktig, där eken endast är ett komplement och garanti för att vinerna ska hålla länge. Man köpte även in franska ekfat, och minskade den totala tiden på ek för alla viner. Några år senare började man ta sig längre och längre upp i vingårdarna, för att odla på hög höjd. Allt för att kunna skörda druvor med mer fräschör, struktur och karaktär än tidigare. Arbetet i vingården sker med största möjliga precision för att kunna skörda varje del på exakt rätt tidpunkt. Resultatet är rena, fruktiga viner med snyggt integrerade fattoner. Utöver Rioja har man planteringar av Verdejo i Rueda, och av Albariño i Galicien. För de vita vinerna är fokus på att det är druvans och platsens karaktär som ska tala, och det finns en målmedveten strävan efter att ständigt förbättra kvalitet och hitta nya vingårdslägen. Kort sagt skulle man kunna säga att Ramón Bilbao ser på Spanien med nya ögon.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Ramón Bilbao
År:2019
Alkoholhalt:12.5%
Druva:100% Albariño
Sockerhalt:2.1g/l
SpanienFiskSkaldjurAnanasLimePäronPassionsfrukt
Ramón Bilbao

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år