Alte Reben Riesling - Vinston

Artnr: 75857

Alte Reben Riesling

279kr


Vinet smakar

Smak

Välbalanserat, torrt vin med toner av annanas, blodgrape och äpple.

Doft

Toner av ananas och citrus

Van Volxem

Van Volxem ligger mitt i Wiltingen och är byggt på grunden av en gammal Romersk gård. Historiskt ägdes gården av ett Jesuitkloster som haft tillgång till mark med några av de mest imponerande skiffer jordar som finns i Saardalen. Roman Niewodniczanski bestämde sig för att investera i egendomen med visionen om att skapa ett vineri utöver det vanliga, han började med att förnya och expanderade. För att lokalisera de bästa jordar för expansionen studerade Roman taxerings kartor från 1800-talet där vingårdar som gått förlorade under 1900-talet fanns med. Desto högre taxeringsvärde desto bättre jord. På Van Volxem gör man viner som bevarar egenskaperna hos varje enskilt vingårdsläge. Man gör till största del torra viner som är mineral rika. Ca 98% av alla odlingar består av Riesling och medelåldern på samtliga vinstockar är 40 år.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Van Volxem
År:2016
Alkoholhalt:11.5%
Druva:100% Riesling
TysklandAperitifFiskSkaldjurSällskapÄpple
Van Volxem

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år