Dr Pauly Riesling Trocken - Vinston

Artnr: 75203

Dr Pauly Riesling Trocken

99kr


Vinet smakar

Passar till

Ett perfekt vin till aperitif och som sällskapsdryck. Vinet passar till naturella och tillredda skaldjur, sushi, eleganta fiskrätter (även till mild asistisk kryddning) samt till sallader och milda syrliga ostar såsom färskost/get/fårost.

Smak

Vinet är torrt med frisk fruktsyra och karaktär av lime, gula äpplen och persika samt aningen blommiga inslag. Ett ungt och elegant vin med fin mineralton och lång finstämd eftersmak.

Doft

Doft av citrus, gula äpplen och en tydlig mineralton.

Övrigt

Druvorna är något senare skördade för att kunna ge en rikare, djupare fruktighet då det jäser torrt, samtidigt som vinets syra blir något mindre framträdande. Efter skörd så jäser musten vid sval källartemperatur i stora, äldre fat och buteljeras ungt.

Dr. Pauly-Bergweiler

Namnen Bergweiler och Prüm kan dateras till tidigt 1200-tal, men det var först år 1958 som Peter Pauly tog över driften av familjens vinegendomar från sin far. Genom ingifte i familjen kom även vingodset Peter Nicolay i familjens ägo 1971. Peter Pauly fick tidigt starka influenser av det nyvaknade Kalifornien, inte minst Napa Valley, och i slutet av 1980-talet byggde han en helt ny toppmodern och effektiv vinanläggning strax utanför Bernkastel. Pauly producerar viner från lägen som Bernkasteler Alte Badstube am Doctorberg, Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich och Erdener Treppchen samt ÿrziger Würzgarten, där de är den största enskilda ägaren. Hans rieslingviner är vida kända för dess renhet och kraft. Vi tycker att Paulys rieslingviner är enastående, speciellt om man även tittar på prislappen. De är perfekta att dricka som de är en härlig sommardag, men skall man matcha dem med mat passar de alla utmärkt till all typ av asiatisk mat, allt från sushi till kryddheta thairätter.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Dr. Pauly-Bergweiler
År:2017
Alkoholhalt:12%
Druva:Riesling
Sockerhalt:5g/l
TysklandAperitifAsiatisktFiskSkaldjurSällskapKryddstarktÄppleBlommigGula äpplenLimePersika
Dr. Pauly-Bergweiler

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år