Le Havre de Paix Blanc - Vinston

Artnr: 74617

Le Havre de Paix Blanc

89kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC till lättare rätter av fisk och skaldjur, eller som aperitif.

Smak

Torrt, friskt vin med inslag av päron, persika, lime och örter.

Doft

Fruktig doft av päron, persika, melon, vita blommor och örter.

Övrigt

Efter att druvorna skördats pressas de vid låg temperatur. Vinet har lagrats på ståltank.

Les Grands Chais de France

Les Grands Chais de France grundades 1979 av Joseph Helfrich, men då ursprungligen som cognacsproducent, innan han 1981 utökade verksamheten till att även omfatta vinproduktion. De arbetar tillsammans med vinodlare i hela Frankrike, framförallt Alsace, Jura, Diois, Languedoc, Bordeaux, Val de Loire och Bourgogne. De är dessutom ägare och vinmakare för över 2000 hektar av egna vingårdar. Idag är de Frankrikes ledande privatägda vinmakare. Varje år producerar de 1,500,000 hl vin.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Les Grands Chais de France
År:2018
Alkoholhalt:11.5%
Druva:Mestadels Ugni Blanc och Colombard, men även Sauvignon Blanc, Chardonnay och Gros Manseng.
Sockerhalt:6.3g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapLimeÖrterPäronPersika
Les Grands Chais de France

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år