Château de Sours Blanc - Vinston

Artnr: 70198

Château de Sours Blanc

59kr


Vinet smakar

Passar till

Avnjutas som det är med gott sällskap, apritif eller tillsammans med skaldjur, enklare fiskrätter med smörbaserade såser.

Smak

Ett friskt vin med toner av lime, gul grapefrukt, vita persikor och mineralitet. Väl balanserad syra och integrerad ek med en liten ton av vanilj.

Doft

En frisk doft av lime, ananas, vita persikor och intensiva toner av mineraler och en liten rökighet.

Övrigt

Vinet kommer från egendommen Chateau de Sours 4 hektar stora vingård där vinrankorna är cirka 15 år gamla. 20% av vinet har lagrats på nya franska ekfat och 30% har lagrats på 3 år gamla franska ekfat. Resterande 50% av vinet har lagrats på ståltank. Vinet är fermenterat med sin jästfällning och genomgått daglig batonnage i 2 veckor och därefter veckovis fram till blending och buteljering.

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Château de Sours
År:2015
Alkoholhalt:13%
Druva:80% Sauvignon Blanc, 20% Semillion
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurFågelGrapefruktLimeVanilj
Château de Sours

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år