Mad House Riesling - Vinston

Artnr: 6474

Mad House Riesling

239kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid cirka 10-12°C som aperitif, till rätter av fisk och skaldjur eller till färska och syrliga ostar.

Smak

Torr, mycket frisk, druvtypisk smak med inslag av citrus, mineral, apelsinblom och vingummi.

Doft

Aromatisk doft med inslag av citrus, mineral, gröna äpplen och vingummi.

Övrigt

Endast de bäst druvorna används för att ta fram detta utmärkta exemplar av Riesling från South Australia. Vinet kylfermenteras långsamt på ståltankar för vara så friskt som möjligt.

Jeanneret Wines

Jeanneret Wines grundades av Denis och Pat Jeanneret under lite ovanliga omständigheter. Denis var utbildad kemist och när han och hans fru flyttade till Clare Valley i Södra Australien bestämde sig Dennis för att bli självförsörjande. Det visade sig senare att han var bra på att göra vin och 1992 grundades Jeanneret Wines. 1994, så bestämde sig även deras son Ben för att börja arbeta inom företaget. 1999, efter Denis plötsliga bortgång tog Ben över vineriet. Efter att till en början ha haft kapacitet till att krossa 5 ton druvor, krossar nu Jeanneret 350 ton druvor årligen och producerar 12 000 lådor vin under varumärket Jeanneret. Det är ett idag ett väldigt sysselsatt litet vineri, och Ben har blivit en av Australiens mest kända vinmakare med Riesling druvan som sin specialitet. När man diskuterar vinframställning med Ben så är hans filosofi att först och främst låta naturen göra sitt arbete. Därför handplockas alla druvor ifrån vinstockar som bara omhändertas för hand. Under vinframställningen så uppmuntrar Ben en så liten hantering som möjligt av juicen så att vinet kan jäsa i sin naturliga takt. Enligt Ben så ger detta vinet den största möjligheten till bevara sin regionala karaktär.

Läs mer

Produktinformation

Volym:3000 ml
Producent:Jeanneret Wines
År:2016
Alkoholhalt:11.5%
Druva:100% Riesling
AustralienAperitifFiskSkaldjurSällskapOstCitrusVingummi
Jeanneret Wines

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år