Gobelsburg KAMPTAL DAC Riesling - Vinston

Artnr: 4376

Gobelsburg KAMPTAL DAC Riesling

139kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Ett perfekt vin till aperitif och som sällskapsdryck. Vinet passar till naturella och tillredda skaldjur, sushi, eleganta fiskrätter (även till mild asistisk kryddning) samt till sallader och milda syrliga ostar såsom färskost/get/fårost.

Smak

Torr, frisk, aromatisk, kryddig smak med inslag av gröna äpplen, aprikos, citrus, päron och mineral.

Doft

Aromatisk, kryddig, druvtypisk doft med inslag av gröna äpplen, citrus, persika och örter.

Övrigt

Detta vin görs uteslutande av Riesling som odlas i olika vingårdslägen runt Schloss Gobelsburg, i hjärtat av Kamptal. Druvorna till detta vin skördas i mitten av oktober till mitten av november, och musten jäses vid låg temperatur i ståltankar för att bibehålla druvans naturliga aromer och fräschör.

Schloss Gobelsburg

Schloss Gobelsburg ligger vackert beläget mitt i distriktet Kamptal och det vilar på en nära tusen år lång och imponerande historia. På 1740-talet började munkar etablera vinodling (bland annat med bourgognedruvor) i större omfattning och vinernas kvalitet blev snart vida omtalad. Sedan den tiden har mycket hänt på det vackra slottet, men efter en lång tids förfall har egendomen och dess viner återtagit sin forna glans. Sedan 1996 drivs vinframställningen av den ytterst kompetenta Michael Moosbrugger som till en början hade stor hjälp av Willy Bründlmayer - en av landets skickligaste odlare och vinmakare. De 35 hektaren vingård, bland annat i finfina lägen som Zöbinger Heligenstein och Ried Lamm, domineras av druvorna Grüner Veltliner (cirka 50 procent) och Riesling (25 procent) och man praktisera flera olika uppbindningsmetoder beroende på druvsort och läge. Medvetenheten och noggrannheten har satt sina tydliga spår och vinerna från Schloss Gobelsburg är minst sagt imponerande. Idag rankas egendomen till en av landets bästa producenter och man kan därför med rätta säga att Schloss Gobelsburg är en riktigt komet! www.gobelsburg.at

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Schloss Gobelsburg
År:2018
Alkoholhalt:12.5%
Druva:Riesling
Sockerhalt:3.5g/l
ÖsterrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapOstÄppleAprikosCitrusGröna äpplenKryddigPäron
Schloss Gobelsburg

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år