Riesling Selection - Vinston

Artnr: 4318

Riesling Selection

109kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid cirka 8°C som aperitif, eller till lättare rätter av fisk eller skaldjur

Smak

Fräsch, fruktig smak med en distinkt, frisk fruktsyra. Inslag av citrusfrukter, krusbär och gröna äpplen.

Doft

Vinet har en fruktig doft av persikor, aprikos, citron och grapefrukt

Övrigt

Druvorna pressas och musten jäser vid sval temperatur i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Buteljeras ungt.

Domäne Wachau

Domäne Wachau är ett av de största vinproducenterna i Österrike och producerar endast viner i absolut toppklass. Det anses ligga på topp tio-listan av de bästa vitvinstillverkarna i hela Österrike! Domäne Wachau är djupt rotade i Wachauregionen. Nära 420 hektar vinodlingar odlas av medlemmar av detta kvalitativa kooperativ vars land upptar mer än 30 procent av vinodlingsarealen i Wachau. Odlingarna ligger på branta terrasser som hålls uppe av gamla stenmurar som numera räknas till ett skyddat världskulturarv. De mycket prestigefulla vingårdarna Achleiten, Kollmitz, Loibenberg och Tausend-Eimer-Berg finns alla på Domäne Wachaus vinodlingskarta. Detta vinhus producerar viner från mognadsgraderna Steinfeder, Federspiel och Smaragd. Druvorna kommer ifrån egna vinodlingar. Önologen Heinz Frischengruber fokus ligger på vinerna från sk single vineyards, enkilda vingårdslägen. Dessa viner ligger extra länge på sin jästfällning. Domäne Wachaus viner finner ni i beställningssortimentet.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Domäne Wachau
År:2019
Alkoholhalt:13.5%
Druva:100% Riesling
Sockerhalt:4g/l
ÖsterrikeAperitifAsiatisktFiskSkaldjurSällskapFågelFläskKryddstarktOstÄppleCitrusGröna äpplenKrusbär
Domäne Wachau

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år