Hacienda de Arínzano Blanco - Vinston
}

Artnr: 7137501

Hacienda de Arínzano Blanco

211kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 14ºC till eleganta, smakrika rätter av fisk eller skaldjur, eller lättare rätter av fågel.

Smak

Torr, mjuk och elegant smak med toner av citron, apelsinzest, tropisk frukt, rostade nötter, örter och honung. Lång välbalanserad eftersmak.

Doft

Fruktig doft med toner av citron, apelsinzest, päron, mango, mynta och honung, samt kryddiga inslag av rostade mandlar, hasselnötter, vitpeppar, lavendel och mineral.

Övrigt

30% av vinet har lagrats i 12 månader på nya franska ekfat. Resterande vin har lagrats på ståltank.

Propiedad de Arínzano

Denominación de Origen Pago är Spaniens högsta kvalitetsnivå för vin, alltså en nivå över benämningen DO. Det finns idag 17 DO Pago utspridda över landet med den största koncentrationen kring La Mancha, spanska högplatån. Propiedad de Arínzano är synonymt med norra Spaniens första Pago - Pago de Arínzano. En DO Pago avser ett avgränsat läge med en speciell kombination av jordmån och klimat. Det ska under flera års tid vara bevisat att vinerna håller en avsevärt högre nivå än snittet för sin region. Propiedad de Arínzano ligger i Navarra, mitt emellan Rioja och Bordeaux. Här samsas friska atlantvindar med 2500 årliga solskenstimmar och stora skillnader i temperatur mellan natt och dag. När druvsorter som Chardonnay och Merlot får tolka detta klimat blir resultatet viner som Gran Vino, Hazienda de Arínzano och Agricultura Biológica. Pago de Arínzanos valvformade symbol har fått sitt utseende av porten som utgör entrén till denna vingård, ritad av Rafael Moneo som också ligger bakom Moderna Muséet i Stockholm.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Propiedad de Arínzano
År:2021
Alkoholhalt:14%
Druva:100% Chardonnay
Sockerhalt:2.8g/l
SpanienFiskSkaldjurFågelCitronHonungNötterÖrterTropisk frukt
Propiedad de Arínzano

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år