Gobelsburg KAMPTAL DAC Grüner Veltliner - Vinston
}

Artnr: 277501

Gobelsburg KAMPTAL DAC Grüner Veltliner

125kr


Vinet smakar

Passar till

Ett bra allroundvin och buffévin. Vinet passar till relativt smakrika fisk och skaldjursrätter, även till rökt mat, viss kryddhetta/ sötma, något mildare rätter av ljust kött, kyckling, sallader samt milda till relativt smakrika mjuka ostar.

Smak

Fruktig och frisk smak med inslag av framfusiga päron, persika, vitpeppar och citrus.

Doft

Fruktig och lätt kryddig doft med inslag av päron, persika, honungsmelon och citrusskal.

Övrigt

Druvorna till detta vin skördas i mitten av oktober till mitten av november i vingårdarna runt Schloss Gobelsburg. Jäsningen sker sedan vid låg temperatur i rostfritt stål för att bevara druvans fruktighet och aromatiska kvaliteter och buteljeras ungt.

Schloss Gobelsburg

Schloss Gobelsburg ligger vackert beläget mitt i distriktet Kamptal och det vilar på en nära tusen år lång och imponerande historia. På 1740-talet började munkar etablera vinodling (bland annat med bourgognedruvor) i större omfattning och vinernas kvalitet blev snart vida omtalad. Sedan den tiden har mycket hänt på det vackra slottet, men efter en lång tids förfall har egendomen och dess viner återtagit sin forna glans. Sedan 1996 drivs vinframställningen av den ytterst kompetenta Michael Moosbrugger. De 35 hektaren vingård, bland annat i finfina lägen som Zöbinger Heligenstein och Ried Lamm, domineras av druvorna Grüner Veltliner (cirka 50 procent) och Riesling (25 procent) och man praktisera flera olika uppbindningsmetoder beroende på druvsort och läge. Medvetenheten och noggrannheten har satt sina tydliga spår och vinerna från Schloss Gobelsburg är minst sagt imponerande. Idag rankas egendomen till en av landets bästa producenter och man kan därför med rätta säga att Schloss Gobelsburg är en riktigt komet! www.gobelsburg.at

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Schloss Gobelsburg
År:2022
Alkoholhalt:12.5%
Druva:Grüner Veltliner
Sockerhalt:2.5g/l
ÖsterrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapFågelOstCitrusPäronPepparPersika
Schloss Gobelsburg

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år