Blue Eye Chardonnay - Vinston
}

Artnr: 469401

Blue Eye Chardonnay

89kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid ca 10°C till fiskrätter eller skaldjur.

Smak

Tilltalande smak med torrt uttryck, lätt krämig och len textur med tilltagen syra och balanserad kropp. Fräscha toner av nektarin, citron och melon kompletteras av en distinkt mineralitet och saltstänk i ett fruktigt och harmoniskt avslut.

Doft

Frisk och energifylld doft med tydligt fruktigt fokus inramat av en vibrerande mineralitet. Honungsmelon, papaya, persika och citronzest balanseras av finstämd rökighet, våta stenar och underliggande örtighet med undertoner av salvia och timjan.

Övrigt

Lång jäsning i sval temperatur. 20% av vinet har lagrats på sin jästfällning. Resterande rackas av tidigt i vinifieringen för en tydligt fruktig profil.

Carramar Estate

Carramar Estate :X

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Carramar Estate
År:2021
Alkoholhalt:13%
Druva:95% Chardonnay, 5% Colombard
Sockerhalt:2g/l
AustralienFiskSkaldjurGrönsakerCitronMelon
Carramar Estate

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år