Domäne Wachau Grüner Veltliner BiB - Vinston
}

Artnr: 5608707

Domäne Wachau Grüner Veltliner BiB

179kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Smak

Torrt, friskt och ungdomligt med inslag av vitpeppar, stenfrukt och mineral.

Doft

Druvtypisk med inslag av vitpeppar, grapefrukt, persika, aprikos och mineral ton.

Domäne Wachau

Domäne Wachau är en av de största producenterna i Österrike och tillverkar endast viner i absolut toppklass. De anses ligga på topp 10-listan av de bästa vitvinstillverkarna i hela Österrike. "Master of Wine" Roman Horvath och Heinz Frischengruber är radarparet som driver framåt vineriet med både experimentell nyfikenhet och strävan efter perfektion. Domäne Wachau är djupt rotade i Wachauregionen. Nära 420 hektar vinodlingar odlas av medlemmar av detta kvalitativa kooperativ vars land upptar mer än 30 procent av vinodlingsarealen i Wachau. Odlingarna ligger på branta terrasser som hålls uppe av gamla stenmurar som numera räknas till ett skyddat världskulturarv. De mycket prestigefulla vingårdarna Achleiten, Kollmitz, Loibenberg och Tausend-Eimer-Berg finns alla på Domäne Wachaus vinodlingskarta. Detta vinhus producerar viner från mognadsgraderna Steinfeder, Federspiel och Smaragd. Druvorna kommer ifrån egna vinodlingar. Önologen Heinz Frischengruber fokus ligger på vinerna från sk single vineyards, enkilda vingårdslägen. Dessa viner ligger extra länge på sin jästfällning.

Läs mer

Produktinformation

Volym:1500 ml
Producent:Domäne Wachau
År:2022
Alkoholhalt:12.5%
Druva:100% Grüner Veltliner
ÖsterrikeFiskSkaldjurFågelFläskPeppar
Domäne Wachau

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år