Domaine du Bouchot - Vinston

Artnr: 2238

Domaine du Bouchot

209kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC till rökt lax, skaldjur eller annan typ av fisk. Kan också avnjutas som aperitif. Vinet kan lagras i 2-3 år.

Smak

Smaken är druvtypisk, nyanserad och aromatisk. Inslag av päron, gröna äpplen, mineral, svartvinbärsblad och grapefrukt.

Doft

Nyanserad och aromatisk doft med inslag av päron, mineral och grapefrukt.

Övrigt

Druvorna pressades i pneumatiska pressar och juicen genomgick sedan en temperaturkontrollerad jäsning. Vinet har legat på sin jästfällning i 6 månader för att öka komplexiteten innan det buteljerades på egendomen.

Pascal Kerbiquet et Fils

I Saint Andelain finns Domaine du Bouchots vingårdar längs högra stranden av Loire. Vinstockarna växer i kalkrika lerjordar i sydvästläge. Egendomarna utgörs av 10 hektar och man säljer 60 000 flaskor årligen. Vingården blev ekologisk 2004, och vinerna har varit certifierat ekologiska sedan årgång 2009. De har funnit att den ekologiska hanteringen av vingårdarna har resulterat i smakrika och koncentrerade viner.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Pascal Kerbiquet et Fils
År:2017
Alkoholhalt:13%
Druva:100% Sauvignon Blanc
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapFågelÄppleGrapefruktGröna äpplenPäron
Pascal Kerbiquet et Fils

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år