Riesling Cuvée René Dopff - Vinston

Artnr: 2173

Riesling Cuvée René Dopff

99kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur, som naturella ostron, öring med mandel eller gös med citronsmör. Vinet kan lagras upptill 5 år.

Smak

Torr, druvig, mycket frisk, balanserad smak med inslag av päron, persika, honung, passionsfrukt och citron.

Doft

Druvig doft med inslag av päron, honung, gröna äpplen, citrus, kryddor och vita blommor, samt en liten angenäm mineralton.

Övrigt

Druvorna skördas manuellt och pressas skonsamt. Vinet har jäst i temperaturkontrollerade tankar. Vinet har legat på sin jästfällning i 4 månader.

Dopff & Irion

Familjerna Dopff och Irion har levt och verkat i Alsace i sekler men det var först efter andra världskriget som firman Dopff & Irion bildades. René Dopff var motståndsman till kriget och bröt med sin familj som inte ställde sig på rätt sida av kriget och gifte sig med madame Irion som blivit änka. En högst lyckad förening då dem båda hade vingårdar och redan gjorde fina viner. Idag har odlingen 27 hektar egna vingårdar som odlas ekologiskt och i vissa fall biodynamiskt. Dessutom har dom kontrakterade odlare som representerar 150 hektar för att täcka de viner som inte är vingårdsbetecknade (t ex Alsace, Riesling, 2173). Firman har sitt säte i den fantastiska byn Riquewihr mitt i Alsace, i Château de Riquewihr. Dopff & Irions filosofi har alltid varit att göra lätta eleganta viner som man kan dricka av, inte bara smaka på. Vin ska vara ett komplement till maten och inte ta över föreställningen.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Dopff & Irion
År:2018
Alkoholhalt:12.5%
Druva:100% Riesling
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapBuffématCitronDruvigHonungPäronPassionsfruktPersika
Dopff & Irion

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år