Crama Trantu Noblesse Feteasca Regala - Vinston

Artnr: 2156

Crama Trantu Noblesse Feteasca Regala

89kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.

Smak

Fruktig och nyanserad smak av päron, krusbär, citrus och äppelblom

Doft

Intensiv fruktig och aromatisk doft medn inslag av honungsmelon, pärong, krusbär, citron och örter.

Vinex Murfatlar

Vinex Murfatlar privatiserades år 2000 efter att ha varit statligt ägt. Företaget ägs av Panaiota Trantu och omfattar totalt 120 hektar vingårdar. De vingårdar som används till vinserien Trantu omfattar 40 hektar och ligger på en ö nära Cernavoda. I vingårdarna växer druvsorterna chardonnay, sauvignon blanc, feteasca regala, tamaioasa romaneasca, traminer roz, feteasca neagra, cabernet sauvignon, pinot noir, merlot och syrah.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Vinex Murfatlar
År:2019
Alkoholhalt:12.5%
Druva:100% Feteasca Regala
Sockerhalt:1g/l
RumänienAperitifFiskSkaldjurSällskapCitrusKrusbärPäron
Vinex Murfatlar

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år