Gewürztraminer Cuvée René Dopff - Vinston

Artnr: 2014

Gewürztraminer Cuvée René Dopff

99kr


Vinet smakar

Passar till

Servera vinet vid 10-12ºC till smakrika rätter, exempelvis med asiatiska influenser och gärna med lite hetta. Dopff & Irion Gewürztraminer passar även utmärkt till hårt lagrade ostar (mögel ostar) samt syrliga desserter, exempelvis sorbet eller lemon meringue tart.

Smak

Torr, druvig och blommig smak med en viss sötma. Dopff & Irion Gewürztraminer har smakkaraktärer av litchi, honung, torkade aprikoser samt rosor med en frisk och mineralrik avslutning. .

Doft

Parfymerad doft av litchi, honung, ananas, torkade aprikoser och rosor.

Övrigt

Druvorna skördas för hand sent på säsongen. De pressas sedan skonsamt för att bibehålla så mycket som möjligt av doft och smak av druvorna. Druorna genomgår ingen maceration. Vinet får sedan jäsa vid kontrollerad temperatur i ståltankar. Vinet lagras därefter i 4 månader på sin jästfällning före filtrering och buteljering. Vinet är veganvänligt.

Dopff & Irion

Familjerna Dopff och Irion har levt och verkat i Alsace i sekler men det var först efter andra världskriget som firman Dopff & Irion bildades. René Dopff var motståndsman till kriget och bröt med sin familj som inte ställde sig på rätt sida av kriget och gifte sig med madame Irion som blivit änka. En högst lyckad förening då dem båda hade vingårdar och redan gjorde fina viner. Idag har odlingen 27 hektar egna vingårdar som odlas ekologiskt och i vissa fall biodynamiskt. Dessutom har dom kontrakterade odlare som representerar 150 hektar för att täcka de viner som inte är vingårdsbetecknade (t ex Alsace, Riesling, 2173). Firman har sitt säte i den fantastiska byn Riquewihr mitt i Alsace, i Château de Riquewihr. Dopff & Irions filosofi har alltid varit att göra lätta eleganta viner som man kan dricka av, inte bara smaka på. Vin ska vara ett komplement till maten och inte ta över föreställningen.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Dopff & Irion
År:2016
Alkoholhalt:13.5%
Druva:100% Gewürztraminer
Sockerhalt:14g/l
FrankrikeAsiatisktSällskapKryddstarktOstAprikosBlommigDruvigHonungLitchiRosor
Dopff & Irion

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år