Villa de Corullón 2020 - Vinston

Artnr: 92338

Villa de Corullón 2020

395kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • strävhet

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 18°C till smakrika kötträtter gärna av vilt, nöt eller lamm. Har god lagringspotential.

Smak

Balanserad, komplex och fruktig smak av mogna mörka bär och toner av viol, lakrits, choklad, skiffer och fat. Lång nyanserad eftersmak.

Doft

Lätt aromatisk doft, av mogna mörka bär, plommon, viol, fatkaraktär och en angenäm pepprighet.

Övrigt

Druvorna skördades mellan 28 aug till 18 september och avstjälkades delvis innan de krossades. Vinet har alkoholjäst på ekfat, och har macererat under 43 dagar. Det har sedan lagrats i 10 månader på Barriquer och Fudres.

Descendientes de J. Palacios

Álvaro Palacios Priorat-succé inspirerade honom att söka något nytt – vilket blev Bierzo och Mencía. Tillsammans med sin brorson Ricardo Pérez startade han Descendientes de J. Palacios år 1998 i byn Villafranca del Bierzo, på kullarna ovanför byn Corullón. Egendomen namngavs i minnet av Álvaros far, som gick bort år 2000 och kan fritt översättas "arvtagare till J. Palacios". Ett nytt vineri, ritat av uppmärksammade arkitekten Rafael Moneo invigdes 2017. Bierzo och Priorat har en hel del gemensamt – oerhört gamla stockar och branta, skifferdominerade sluttningar. Den stora skillnaden är att Bierzo har influens av ett lite fuktigare atlantklimat medan Priorat är ett torrare, lite hetare och mer soligt medelhavsklimat. Framförallt är det dock Mencía som står för stilen hos Descendientes de J. Palacios. Alltsedan Palacios började fokusera på av lågavkastande vinstockar planterade på magra jordar på hög altitud, så har de blivit allt mer intensiva och koncentrerade i smaken och fascinerar nu en hel vinvärld med sin autenticitet. Pétalos kommer från 60-åriga stockar och odlingen sker biodynamiskt. Druvorna kommer från odlingar på höga sluttningar från Bierzo's västra delar. Vinet är menat att kunna avnjutas direkt, men det bibehåller egendomens finess och avvägda balans. Villa de Corullón kommer från tre vingårdar kring staden med samma namn, från stockar vars ålder är 60-100 år. Kombinationen av generositet och precision ger uttryck för ett alldeles unikt vin. Vingårdsvinerna heter Las Lamas och La Faraona ger vart och ett uttryck för en alldeles unik och distinkt terroir.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Descendientes de J. Palacios
År:2020
Alkoholhalt:14%
Druva:Mencia
Sockerhalt:1g/l
SpanienNötViltOstChokladFatLakrits
Descendientes de J. Palacios

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år