Montecillo Reserva - Vinston

Artnr: 88549

Montecillo Reserva

159kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 18°C till medelkraftiga kötträtter som ett grillat ankbröst med plommonsås och potatiskroketter fyllda med Manchego.

Smak

Smaken är medelfyllig med bra frukt, mjuk och mycket behaglig smak med inslag av plommon, svarta vinbär och fatkaraktär. Eftersmaken är lång och mycket elegant.

Doft

En mycket välbalanserad doft av mogna mörka bär och en elegant fatkaraktär, samt kryddiga toner av eukalyptus och fänkålsfrön.

Övrigt

Druvorna kommer från La Rioja Alta. Kontrollerad jäsning sker i ståltank vid en temperatur av 27°C. Macereration utförs både före och efter jäsningen för att få ett mer koncentrerat vin. Den malolaktiska jäsningen sker naturligt i Montecillos underjordiska källare som följs av 24 månader lagring i franska och amerikanska ekfat. Vinet har sedan lagrats i minst 16 månader på flaska.

Bodegas Montecillo

Montecillo är den tredje äldsta bodegan i Rioja och grundades redan 1874. Det tidigare namnet Alejandro Navajas Bodega Hijos de Celestino Navajas byttes strax innan Osborne köpte egendomen. Som så ofta med nya ägare så investerade även Osborne i både nya marker samt vinanläggning. Med innovativ vintillverkning och ständigt sökande efter förbättringar är Bodegas Montecillo en legendarisk producent på många sätt. Bland annat så var Montecillo det första spanska vinet som var tillgängligt på den svenska marknaden. Montecillo äger idag inga egna vingårdar utan köper istället av långtidskontrakterade odlare. På så vis kan de alltid köpa det bästa som årgången har att erbjuda. Dåliga årgångar händer det att de inte producerar något vin alls. Det egna tunnbinderiet förser företaget med ekfat av fransk Allier ek. Vinerna från denna producent är klassiska med lång fat- och flasklagring men tack vare mycket noggrann fatlagring (man gör rent faten var sjätte månad) så är slutresultatet fruktigt i en relativ modern stil.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Bodegas Montecillo
År:2011
Alkoholhalt:13.5%
Druva:100% Tempranillo
SpanienFågelFläskNötViltFatPlommonSvarta vinbär
Bodegas Montecillo

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år