Campo Lavei Valpolicella Superiore - Vinston

Artnr: 88261

Campo Lavei Valpolicella Superiore

249kr


Vinet smakar

  Passar till

  Serveras vid 16-18ºC till smakrika och kraftiga rätter av mörkt kött, grytor, grillat och vilt samt till smakrika vällagrade hårdostar.

  Smak

  Elegant och stiltypisk i modern och djup stil med härlig rödbärigt syrlig fruktighet. Stram och tuff tanninstruktur som garanterar lång och högklassigt komplex eftersmak.

  Doft

  Generös och djup körsbärsfrukt och komplexa nyanser av tobak och örter.

  Övrigt

  Campo Lavei har fylligheten hos en Ripasso och fräschören från en ung Valpolicella: hälften av vinet tillverkas enligt appassimentometoden. Dessa druvor lufttorkas under flera månader före vinifieringen. Appassimentovinet blandas sedan med en Valpolicella gjord på "vanliga" druvor. Vinet lagras på franska barriquer under 8-10 månader.

  Ca'Rugate

  Namnet Ca'Rugate syftar på den vulkaniska jordmånen där familjen Tessari har den största delen av sina vingårdar. Jordmånen, det unika lokala klimatet och det optimala läget bidrar till att de kan producera fantastiska viner. Om det är något familjen respekterar så är det terroir - vinet skapas i vingården och får enbart en touche av vinmakaren i vinkällaren. Ca'Rugate grundades 1986 och familjen har idag 58 hektar vingårdar. I dagsläget producerar de tre soaveviner av vilka två fick 3 bicchieri i Gambero Rosso. Vidare görs viner från distriktet Valpolicella och sist men inte minst cirka 2 000 flaskor av amarone. Man får heller inte glömma de två ytterst välgjorda, söta vinerna av typen Recioto della Valpolicella. Allt har gått väldigt fort för Ca´Rugate, från närmast okända till tongivande i regionen. ÿven om kvaliteten redan idag är imponerande är vi på PrimeWine fast övertygade om att det vi idag ser är bara början. Under år 2003 stod deras nya vinanläggning klar att tas i bruk och den skall enligt utsago vara en av de mest imponerande och effektiva anläggningarna i Veneto, kanske till och med i norra Italien.

  Läs mer

  Produktinformation

  Volym:750 ml
  Producent:Ca'Rugate
  År:2015
  Alkoholhalt:14.5%
  Druva:45% Corvina, 40 % Corvinone och 15 % Rondinella.
  ItalienLammNötVilt
  Ca'Rugate

  Andra gillar också

  Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

  Välkommen
  till Vinston

  Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

  Jag är över 25 årJag är under 25 år