Les Pierres Bleues Morgon - Vinston

Artnr: 78151

Les Pierres Bleues Morgon

179kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 14-15ºC till lättare maträtter som paj och kyckling, men passar även utmärkt till mjuka ostar.

Smak

Fruktig, balanserad och harmonsik med inslag av mörka bär, viol och lakrits. Bra struktur och lång eftersmak.

Doft

Fruktig doft med inslag av mörka bär, viol och en kryddig ton av lakrits.

Övrigt

Vinet har enbart lagrats på ståltank.

Villa Ponciago

949 donerade ägaren av Château de Poncié sin vingård till klostret i Cluny, för att med denna handling frälsa sin själ. Efter 1000 år bytte vingården namn till det latinska Villa Ponciago, vilket det heter än idag. Nu började man sin ambition att återupptäcka de stora vinerna i Fleurie, vilka tidigare fått sitt rykte genom sin finess, elegans och silkeslena struktur.Villa Ponciago äger idag 49 hektar, på vilka det ryms inte mindre än 40 områden med helt vitt skilda karaktärer med en mycket distinkt terroir.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Villa Ponciago
År:2017
Alkoholhalt:13.5%
Druva:100% Gamay
Sockerhalt:1.6g/l
FrankrikeAperitifSällskapFågelBuffématFläskOstLakrits
Villa Ponciago

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år