L'Eremita Recioto della Valpolicella - Vinston

Artnr: 77047

L'Eremita Recioto della Valpolicella

339kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC till ost eller dessert. L'Eremita är en fullträff till chokladfondant

Smak

Söt, kryddig, nyanserad, elegant smak med inslag av fat, körsbär, färska örter, vitpeppar, lakrits, torkad frukt och mörk choklad, ton av viol.

Doft

Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, körsbär, färska örter, torkad frukt, vitpeppar, lakrits och mörk choklad.

Övrigt

Druvorna till detta vin handskördades och torkades i välventilerade rum under 6-7 månader. Denna process koncentrerar både smakämnen, sötma och färg. Med hjälp av naturlig jäst fatjäser musten innan vinet lagras i franska ekfat i 10-12 månader.

Ca'Rugate

Ca'Rugate gör moderna, matvänliga viner från vulkaniska jordar i Veneto i en torr och elegant stil från enskilda vingårdslägen. Detta familjeägda företag drivs idag i fjärde generationen av familjen Tessari, just nu under ledning av Michele Tessari. Familjens 70 hektar med vingårdar finns utspridda i ett böljande landskap i Soave Classico, Valpolicella och i Lessini Durello. Vinerna Monte Fiorentine Soave, Rio Albo Valpolicella, Campo Lavei Valpolicella Superiore och Punta Tolotti Amarone bär alla namnet från den enskilda vingård där druvorna odlats. Ca'Rugate är kända för att producera viner med en låg sockerhalt, så att vinerna i större utsträckning reflekterar det läge där de odlats. Tack vare en lägre sockerhalt är vinerna tacksamma att kombinera med eleganta maträtter. Sedan år 2004 finns en uttalad hållbarhetsfilosofi där tonvikten ligger på att jobba så naturligt som möjligt. Alla vingårdarna som tillhör Ca'Rugate håller på att konverteras till ekologiskt jordbruk. De första vinerna med ekologisk certifiering når marknaden år 2021. År 2018 fick Ca'Rugate 2 stjärnor i den inflytelserika guiden Gambero Rosso. Detta uppnås när ett vineri har fått den bästa utmärkelsen "3 glas" 20 gånger för ett enskilt vin. Utmärkelsen placerar Ca'Rugate bland Italiens och i synnerhet Venetos absolut främsta vinerier.

Läs mer

Produktinformation

Volym:500 ml
Producent:Ca'Rugate
År:2018
Alkoholhalt:13.5%
Druva:40% Corvina, 30% Rondinella, 30% Corvinone.
Sockerhalt:135g/l
DessertvinDessertOstChokladFatKörsbärKryddigLakritsÖrterPeppar
Ca'Rugate

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år