Barolo Cascina Ferrero - Vinston

Artnr: 76863

Barolo Cascina Ferrero

319kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 18ºC till smakrika kötträtter. Mycket lagringsvänligt.

Smak

Kraftfull, smakrik, komplex med karaktär av mörka bär, fat, kryddor och kakao. Mjuka eleganta tanniner.

Doft

Intensiv doft av röda och mörka bär, kakao, fat och kryddor.

Övrigt

Vinet har lagrats i minst 36 månader, varav minst 24 månader i ekfat och 9 månader på flaska.

Tenuta Carretta

Tenuta Carretta grundades 1467 och ligger i södra Piemonte, i Piobesi d’Alba, i Roero. Det är en vinproducent med en rik historia, ett av de mest anrika vinhusen i Italien där dåtid, nutid och framtid förenas. Tenuta Carretta har 70 hektar vingårdar i Langhe-Roero och Monferrato. Druvorna utgörs framförallt av arneis, nebbiolo, barbera och favorita (vilket är namnet på vermentino som används i Roero). Man har även 2.6 hektar i Barolo i det prestigefyllda Cannubi, där de odlar nebbiolo till sina hyllade Barolo Cannubi och Barolo Cannubi Riserve. Utöver detta har man även vingårdar i Barbaresco samt i Alba för produktion av Nebbiolo d'Alba och Dolcetto d'Alba.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Tenuta Carretta
År:2013
Alkoholhalt:14%
Druva:100% Nebbiolo
Sockerhalt:0.7g/l
ItalienLammNötViltFat
Tenuta Carretta

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år