Chianti Classico - Vinston

Artnr: 75258

Chianti Classico

249kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 14-18ºC till medelkraftiga rätter av fågel och kött, gärna med komponenter som är salta (torkad skinka, parmesan, oliver), feta eller krämiga (risotto, pasta) eller syrliga (vinsåser spetsade med fin balsamvinäger). Smaksättning med tryffel eller tryffelsalami är också en säker väg till succé. Passar också bra till salta ostar. Vinet vinner på att lagras i minst 4-5 år men kan lagras upp till 10 år.

Smak

Generös och djup fruktighet med klassiska örtiga körsbärtoner, tranbär och inslag av mörk choklad, te och tobak.

Doft

Fruktig doft med ursprungstypiska inslag av körsbär, tranbär, te samt rostade toner av mörk choklad och kaffe från välintegrerad, högklassig fatkaraktär.

Övrigt

Efter manuell skörd där skördeuttaget var 35 hl/ha så jäses druvorna i ståltankar. Druvorna jäser med 12 dagars skalkontakt. Efter den malolaktiska jäsningen lagras vinet i 12 månader på barriquer av fransk ek, varav 5% är nya och resterande fat är andra och tredjegångsfyllda fat.

Querciabella

Querciabella producerar förstklassiga viner från Chianti och Maremma med växtbaserade, biodynamiska metoder. I första rummet kommer den kvalitet och tidlösa elegans som gör att vinerna Querciabella Chianti Classico, Camartina, Turpino, Batàr och Mongrana uppskattas av vinälskare världen över. Querciabella grundades 1974 av Giuseppe Castiglioni, en stor vinentusiast och vinsamlare. Han valde en idealisk plats högt upp i bergen, öster om Greve i Chianti som odlingsplats. Här växer många vackra ekträd, därav namnet Querciabella som betyder "vacker ek". Idag odlar man 74 hektar i Chianti Classico och 32 hektar i Maremma. Idag har sonen Sebastiano Cossia Castiglioni tagit över driften av företaget. I och med att Sebastiano är vegan har vineriets inriktning också kommit att bli helt fri från animaliska processhjälpmedel. Hos Querciabella är det självklart att producera vin som på bästa möjliga sätt uttrycker sin odlingsplats, kombinerat med respekt och hänsyn till djur och natur. För att nå nya insikter om platsen man verkar på, mikrovinifieras flertalet vingårdslägen varje år. Vinerna från Querciabella är veganvänliga.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Querciabella
År:2014
Alkoholhalt:13.5%
Druva:100% Sangiovese
ItalienFläskLammNötViltOstChokladKörsbär
Querciabella

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år