Chianti Classico - Vinston

Artnr: 75258

Chianti Classico

229kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 14-18ºC till medelkraftiga rätter av fågel och kött, gärna med komponenter som är salta (torkad skinka, parmesan, oliver), feta eller krämiga (risotto, pasta) eller syrliga (vinsåser spetsade med fin balsamvinäger). Smaksättning med tryffel eller tryffelsalami är också en säker väg till succé. Passar också bra till salta ostar. Vinet vinner på att lagras i minst 4-5 år men kan lagras upp till 10 år.

Smak

Generös och djup fruktighet med klassiska örtiga körsbärtoner, tranbär och inslag av mörk choklad, te och tobak.

Doft

Fruktig doft med ursprungstypiska inslag av körsbär, tranbär, te samt rostade toner av mörk choklad och kaffe från välintegrerad, högklassig fatkaraktär.

Övrigt

Efter manuell skörd där skördeuttaget var 35 hl/ha så jäses druvorna i ståltankar. Druvorna jäser med 12 dagars skalkontakt. Efter den malolaktiska jäsningen lagras vinet i 12 månader på barriquer av fransk ek, varav 5% är nya och resterande fat är andra och tredjegångsfyllda fat.

Querciabella

Querciabella grundades1974 av Giuseppe Castiglioni, en stor vinentusiast och vinsamlare. Eftersom han ville producera sitt eget vin, så letade han och fann en idealisk plats högt upp i bergen, öster om Greve i Chianti. Där växer många vackra ekträd, och därför heter vingården just Querciabella då quercia betyder ekträd och bella betyder vacker! Gården som ligger på 350-450 möh, högt för att vara Chiantiområdet, visade sig ha en mycket bra terroir. Genom att välja druvsorter som passade jorden och genom att använda sig av avancerad teknik och på så sätt få ett rent och balanserat jordbruk blev Querciabella med tiden ett begrepp i Chianti. De tog konceptet kvalitet till extremt höga nivåer och satsade på att Querciabella skulle bli ett företag som låg i täten för att visa hur ett kvalitetsvin från Italien skulle smaka. Förutom Chianti Classico producerar Querciabella sedan 80-talet IGT-viner med mindre än 80% sangiovese (som vanligtvis erfodras i DOC-klasificeringen i Chianti) samt viner vid namnen Camartina, Batár och Palafreno. Dessa viner produceras bara mycket bra år. Redan från början gick målet med total perfektion hand i hand med en respekt för miljön och den unika karaktären i jorden, och år 1999 började Querciabella sin omvandling till att bli helt ekologisk. Tack vare detta initiativ så bevarades och skyddades jordens mångfald, jorden förblev rik på microorganismer, vinstocken beständig mot sjukdomar och den naturliga förekomsten av vissa djur ger skydd mot skadedjur som attackerar vinstocken. Querciabella har en stark policy mot användning av kemikalier i jordbruket och de anser att allt jordbruk ska vara respektfullt mot naturen. Nu har Sebastiano Cossia Castiglioni, son till grundaren Guiseppe Castiglioni, tagit över driften av företaget med hjälp av ett utmärkt managementteam och teknikteam. Oenologen är Guido de Santi, en tidigare elev till den berömda Giuseppe Tachis (som hjälpte till att skapa Tignanello och Sassicaia).

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Querciabella
År:2014
Alkoholhalt:13.5%
Druva:100% Sangiovese
ItalienFläskLammNötViltOstChokladKörsbär
Querciabella

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år