Camartina - Vinston

Artnr: 73532

Camartina

499kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 15-18°C till smakrika rätter av lamm, nöt och vilt. Vinet vinner på att lagras i minst 4 år men kan lagras ända upp till 20 år.

Smak

Stram, nyanserad smak med frisk syra och balanserade tanniner, inslag av svarta vinbär, körsbär, tranbär, kaffe och örter. Långt elegant avslut.

Doft

Stor och trots sin ungdom mycket nyanserad doft med inslag av cassis, körsbär, plommon, färska örter och kaffe.

Övrigt

Druvorna skördas manuellt och avstjälkas före vinifieringen. Jäsning på ståltankar för majoriteten av druvorna, men en mindre del får jäsa i större kar. Efter avslutad jäsning lagras vinet under 18 månader i franska barriquer, 40% nya och resterande del 1 år gamla fat. Efter buteljering får vinet ytterligare ett halvårs mognad på flaska innan det lanseras.

Querciabella

Querciabella producerar förstklassiga viner från Chianti och Maremma med växtbaserade, biodynamiska metoder. I första rummet kommer den kvalitet och tidlösa elegans som gör att vinerna Querciabella Chianti Classico, Camartina, Turpino, Batàr och Mongrana uppskattas av vinälskare världen över. Querciabella grundades 1974 av Giuseppe Castiglioni, en stor vinentusiast och vinsamlare. Han valde en idealisk plats högt upp i bergen, öster om Greve i Chianti som odlingsplats. Här växer många vackra ekträd, därav namnet Querciabella som betyder "vacker ek". Idag odlar man 74 hektar i Chianti Classico och 32 hektar i Maremma. Idag har sonen Sebastiano Cossia Castiglioni tagit över driften av företaget. I och med att Sebastiano är vegan har vineriets inriktning också kommit att bli helt fri från animaliska processhjälpmedel. Hos Querciabella är det självklart att producera vin som på bästa möjliga sätt uttrycker sin odlingsplats, kombinerat med respekt och hänsyn till djur och natur. För att nå nya insikter om platsen man verkar på, mikrovinifieras flertalet vingårdslägen varje år. Vinerna från Querciabella är veganvänliga.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Querciabella
År:2011
Alkoholhalt:14%
Druva:70% Cabernet Sauvignon, 30% Sangiovese.
ItalienLammNötViltKaffeKörsbärÖrterSvarta vinbär
Querciabella

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år