Montecillo Gran Reserva - Vinston

Artnr: 73358

Montecillo Gran Reserva

249kr


Vinet smakar

  Passar till

  Serveras vid 16-18°C till elegantare kötträtter, som till exempel en kalventrecôte med krämig sås på trattkantareller och grönsaker.

  Smak

  Smaken är medelfyllig med mjuk och mycket välstrukturerad smak med inslag av kryddor i den långa eftersmaken.

  Doft

  En mycket välbalanserad doft med elegant fatkaraktär som väl samspelar med fruktigheten från mogen frukt.

  Övrigt

  Druvorna skördades från början av september fram till 10 november. Efter skörd jästes vinet i ståltank under 25 dagar vid en temperatur av 27°C. Maceration utfördes både före och efter jäsningen för att få mer koncentration i vinet. Efter malolaktisk jäsning lagrades vinet i 26 månader i franska ekfat och lagrades sedan på flaska i minst 36 månader.

  Bodegas Montecillo

  Montecillo är den tredje äldsta bodegan i Rioja och grundades redan 1874. Det tidigare namnet Alejandro Navajas Bodega Hijos de Celestino Navajas byttes strax innan Osborne köpte egendomen. Som så ofta med nya ägare så investerade även Osborne i både nya marker samt vinanläggning. Med innovativ vintillverkning och ständigt sökande efter förbättringar är Bodegas Montecillo en legendarisk producent på många sätt. Bland annat så var Montecillo det första spanska vinet som var tillgängligt på den svenska marknaden. Montecillo äger idag inga egna vingårdar utan köper istället av långtidskontrakterade odlare. På så vis kan de alltid köpa det bästa som årgången har att erbjuda. Dåliga årgångar händer det att de inte producerar något vin alls. Det egna tunnbinderiet förser företaget med ekfat av fransk Allier ek. Vinerna från denna producent är klassiska med lång fat- och flasklagring men tack vare mycket noggrann fatlagring (man gör rent faten var sjätte månad) så är slutresultatet fruktigt i en relativ modern stil.

  Läs mer

  Produktinformation

  Volym:750 ml
  Producent:Bodegas Montecillo
  År:2012
  Alkoholhalt:13.5%
  Druva:100% Tempranillo
  SpanienNötVilt
  Bodegas Montecillo

  Andra gillar också

  Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

  Välkommen
  till Vinston

  Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

  Jag är över 25 årJag är under 25 år