Corimbo I - Vinston

Artnr: 72874

Corimbo I

489kr


Vinet smakar

Passar till

Komplex, något utvecklad smak med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, kaffe, mörka körsbär, kakao, kanel, korinter, tobak och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.

Smak

Komplex, något utvecklad smak med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, kaffe, mörka körsbär, kakao, kanel, korinter, tobak och vanilj.

Doft

Komplex, något utvecklad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, kaffe, mörka körsbär, choklad, kanel, korinter, tobak och vanilj.

Övrigt

Druvorna har fått macerera under 18 dagar. Både alkoholjäsning och malolaktisk jäsning skedde på ekfat. Vinet har sedan lagrats i 16 månader på en blandning av 80% franska och 20% amerikanska ekfat.

Bodegas La Horra

Bodegas La Horra drivs i samma regi som Bodegas Roda och enligt principer om ekologisk odling. Efter tjugo år i Rioja var tiden inne att ta Roda's filosofi vidare till en ny plats, som skulle vara den bästa odlingsplatsen för Tempranillodruvan utanför Rioja. Valet föll på Ribera del Duero, där Tempranillo tros ha sitt ursprung. De insikter man tack vare forskning nått kring Tempranillo i Rioja, har nu applicerats i La Horra, strax utanför byn Burgos. Genom ett långsiktigt partnerskap med bröderna Pedro och Pablo Balbás kontrollerar man 40 hektar i La Horra och Roa. Initialt letade man efter det bästa läget i Ribera del Duero – med gamla stockar och på 800 meters höjd ligger La Horra. Här finns den svalka och konstanta vindbris som krävs för att balansera kraft med finess i ett kontinentalt klimat. Bodegas La Horra producerar två viner: Corimbo och Corimbo I. Corimbo såg dagens ljus i och med årgång 2008, och Corimbo I med årgång 2009. Till skillnad från i Rioja och med Roda och Roda I, handlar det här inte om att spegla röd respektive mörk frukt. Ribera del Dueros extrema klimat med kalla vintrar och heta, torra somrar gör att Tempranillodruvan alltid ger uttryck för sin mörkfruktiga, kraftfulla sida. Vad det däremot handlar om är ålder på stockarna, och därmed koncentration. Druvorna till Corimbo kommer från stockar med en snittålder på 25-30 år, medan druvorna till Corimbo I har skördats från stockar med en snittålder på över 50 år. För att skapa eleganta viner i ett klimat som Ribera del Duero's, jobbar Bodegas La Horra efter tre principer: minimalt användande av ekfat, tidig snarare än sen skörd för att unvika överdriven mognad, samt en mycket försiktig extraktion av tanniner. Precis som vinerna från Bodegas Roda, har Corimbo och Corimbo I god förmåga att utvecklas positivt med tid.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Bodegas La Horra
År:2015
Alkoholhalt:14.5%
Druva:100% Tinta del País (Tempranillo)
Sockerhalt:1.6g/l
SpanienFläskNötViltFatKaffeKörsbärPlommonVanilj
Bodegas La Horra

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år