Serveras vid 16-18ºC till kyckling, rätter av fläsk- och nötkött, grillad fisk eller till olika ostar.
Kryddig och fruktig smak med inslag av björnbär, hallon och lakrits samt inslag av franska örter.
Kryddig och örtig doft med inslag av lakrits, peppar och björnbär.
Efter skörd avstjälkas druvorna helt och får macerera under 15 dagar. Vinet har lagrats på cementtankar fram till buteljering.
Cellier des Dauphins grundades 1965, och är ett franskt kooperativ bestående av 10 vinkällare ifrån södra Rhônedalen. Producenten är också känd under namnet "Union des Vignerons des Côtes du Rhône" (UVCDR). Cellier des Dauphins är idag den ledande producenten av Côtes du Rhône viner. Både huvudkontoret och förpackningsanläggningen ligger i den charmiga staden Tulette i Provence, mellan berg och lavendelfält. Deras vingårdar sträcker sig ifrån St Pantaléon Les Vignes i norr till Sérignan du Comtat i söder, och tillsammans omfattar dessa nästan 11 500 hektar av gårdar. Produktionen representerar omkring 30% av regionen Côtes du Rhônes totala produktion. Några av beteckningarna som gårdarna innehar är: Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages, Crus, Vin de Pays, Grignan-les-Adhémar och Ventoux. Varumärket Cellier des Dauphins skapades 1967, och har sedan dess start nått framgång efter framgång. Namnet kommer ifrån Cellier des Dauphins vingårdar som tidigare tillhörde den franska Dauphin som var son och arvtagare till kungen av Frankrike. Idag bär 1 flaska av 6 Côtes du Rhônes varumärket Cellier des Dauphins i Frankrike. I Sverige är varumärket är mest känt för sin röda flaska, men rosén börjar ta sin plats på marknaden, och allt fler efterfrågar viner ifrån deras ekologiska portfölj.
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år