Sela - Vinston

Artnr: 72361

Sela

199kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18ºC till eleganta klassiska kötträtter till exempel Ibericokind med en potatis- och libbstickapuré och rödvinsky. Sela passar även perfekt att avnjuta tillsammans med medelintensiva, både krämiga och vällagrade ostar.

Smak

Ungdomligt, fruktigt och tydligt kryddigt vin med fatkaraktär. Medelfyllig smak med inslag av mogna körsbär, plommon, kardemumma, nejlika och mineral samt väl integrerade tanniner. Lång och fräsch eftersmak.

Doft

Ungdomlig, fruktig, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av röda bär, mogna körsbär, kardemumma, nejlika och örter.

Övrigt

Både alkoholjäsning och malolaktisk jäsning har skett i franska ekfat. Vinet har lagrats i 12 månader på 3 år gamla franska ekfat, 225L.

Bodegas Roda

Bodegas Roda grundades 1987 av de två familjerna Rotllánt samt Daurella. Ur dessa båda efternamn bildades namnet RODA. Bodegas Roda brukar numer kallas för en "traditionalist bland modernisterna". Grundbultar i Rodas filosofi har sedan starten i början på 1990-talet varit att producera viner som uttrycker druva och plats – i kontrast till Riojas långa tradition av ekfatslagring. För att uppnå sin vision används bara de lokala druvorna Tempranillo, Garnacha och Graciano. Man arbetar med total respekt varje årgångs olika nyanser, och i hög grad med druvor från äldre stockar. För att ytterligare framhäva varje årgångs säregna karaktär används ingen konstbevattning. Varje år identifieras de 17 vingårdslägen som har bäst potential. Druvorna skördas med största omsorg och vinifieras separat i 17 stora trätankar. Efter en noggrann blindprovning avgörs vilka viner som uttrycker en rödaktig, ungdomlig frukt och de som är mörkare med tätare struktur – de första går till Roda och de andra till Roda I. De båda vinerna blir ett sätt att spegla Tempranillodruvans olika sätt att mogna på. Efter tjugo år i Rioja var tiden inne att ta Roda's filosofi vidare till en ny plats, en vinregion på uppgång: Ribera del Duero. De insikter man nått kring Tempranillodruvan i Rioja har nu applicerats i en annan region där denna druva har sin hemvist. Initialt letade man efter det bästa läget i Ribera del Duero – på 800 meters höjd ligger La Horra, och där finns den svalka som behövs för att balansera kraft med harmoni och balans. Vinerna Corimbo och Corimbo I kommer från stockar med en snittålder på 20 respektive 50 år. År 2016 blev Corimbo I utsedd till världens vin gjort på spanska druvsorter av tidningen Decanter.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Bodegas Roda
År:2018
Alkoholhalt:13.5%
Druva:95% Tempranillo, 3% Garnacha, 2% Graciano
Sockerhalt:1.5g/l
SpanienFågelNötViltOstFatKörsbärKryddigPlommon
Bodegas Roda

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år