Circumstance Syrah - Vinston

Artnr: 71760

Circumstance Syrah

179kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18ºC till allehanda kötträtter. Passar utmärkat till kanin eller anka.

Smak

Fruktig, smakrik, med fräschör och inslag av mörka körsbär, björnbär, fat, lakrits och fat. Välbalanserade tanniner och lång eftersmak

Doft

Fruktiga toner av mörka körsbär, fat, lakrits, mineral och ett angenämt parfymerat inslag.

Övrigt

Druvorna skördas manuellt och får sedan vila svalt över natten. Klasarna sorteras noggrant och pressas utan att avstjälkas. Vinet spontanjäses i äppna jäskar av trä. Vinet har fått macerera i 30 dagar. Vinet pressades skonsamt och lagrades sedan 19 månader i gamla 600L franska ekfat. Vinet har inte klarifierats.

False Bay Vineyards

False Bay Vineyards har fått sitt namn efter Sydafrikas mest ikoniska bukt, vilken inramar stora delar av landets bästa vingårdar. False Bay Vineyards drivs av ambitionen att göra "riktigt" vin till överkomliga priser. 1994 kom Paul Boutinot till Western Cape för att rädda druvor från gamla, balanserade och underskattade vingårdar. Dessa druvor var annars dömda till att användas i några av de stora kooperativens blandviner, vilka var de viner som dominerade Sydafrika på den tiden. Paul förändrade dessa små skatter till vin genom minimal påverkan, vilket var ovanligt vid denna tid. Spontanjäsning, inga tillsatser i form av t ex extra syra med mera, ni kan resten. Detta är välbekant bland vinälskare nu för tiden, men då var detta mycket ovanligt, och Paul fick jobba i motvind. Även idag är det dock sällsynt att kunna skapa viner på detta sätt som är så prisvärda som False Bays viner. Än idag arbetar man enligt samma framgångsrecept i händerna på vinmakaren Nadia Barnard: Fantastiska druvor, gamla vinstockar, spontanjäsning och undvikande av tillsatser. Utöver False Bay har Paul även en vingård som är helt biodynamisk som heter Waterkloof. Denna tog han över 2004 och ligger på sydsluttningarna på Schapenberg (Afikaans för ‘Fårberget’). Vingårdens högsta läge är 300 meter över havet. Strax efter övertagandet kom Werner Engelbrecht och Christiaan Loots och slog sig ihop med Paul. Inspirerade av den gamla världen undersökte de noga alla jordmåner och bestämde vilka druvor, rotstockar och uppbindningstekniker som var mest gynnsamma. Man planetrade om och flyttade vinstockar, ett stort projekt som blev klart 2008. Idag utgör Waterkloof 53 hektar.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:False Bay Vineyards
År:2016
Alkoholhalt:12.5%
Druva:100% Syrah
Sockerhalt:1.9g/l
SydafrikaFågelFläskLammNötViltBjörnbärFatKörsbärLakrits
False Bay Vineyards

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år