Les Peyrouses Côtes-du-Rhône - Vinston

Artnr: 52508

Les Peyrouses Côtes-du-Rhône

209kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Smak

Kryddig, fruktig smak med inslag av björnbär, viol, lavendel, svartpeppar, plommon och örter. Vinet har bra energi med läcker frukt och balanserade tanniner.

Doft

Kryddig, fruktig doft med inslag av björnbär, viol, lavendel, svartpeppar, plommon och lakrits.

Alain Voge

Domaine Alain Voge är en av pionjärerna inom Cornas-appellationen vid floden Rhônes högra strand. Förutom Syrah från branta, granitrika sluttningar i Cornas och i Saint-Joseph produceras även vita viner av Marsanne på utvalda lägen i Saint-Péray. Alain Voge växte upp i en jordbrukarfamilj i Cornas, och har alltid haft en vilja om att framställa det bästa möjliga ur den terroir han tillbringat så många timmar i. Kunskapen om att göra alla sysslor i en vingård manuellt, och insikten om att det tar tid att uppnå kvalitet präglar Alain Voge's filosofi. Historien om Alain Voge börjar 1958 när Alain Voge den yngre väljer att gå i sin fars fotspår och arbeta vidare med familjens egendom. Han överger konceptet att odla flera grödor samtidigt och väljer enbart satsa på vin. Ett djärvt val – vid 1950-talets slut är de idag världsberömda appellationerna Cornas och Saint Péray endast slumrande skönheter. Sedan de allra första åren, har Alain vänt upp och ner på alla traditioner. Han planterade vingårdar som varit övergivna sedan 20 år och började resa land och rike runt för att sprida kunskap om de röda vinerna från Cornas och de vita från Saint-Péray, i en tid när endast Bourgogne och Bordeaux var det som fanns på kartan. Tack vare noggrant arbete och hög kvalitet, har ryktet om Alain Voge som en av de främsta producenterna av Cornas och Saint-Péray växt fram. Tidigt 2000-tal togs beslutet att domänen ska konverteras till ekologiskt jordbruk och år 2013 var samtliga vingårdar certifierade.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Alain Voge
År:2020
Alkoholhalt:14%
Druva:100% Syrah
Sockerhalt:1g/l
FrankrikeFläskLammNötViltBjörnbärKryddigÖrterPepparPlommonSvartpeppar
Alain Voge

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år