Bosman Family Vinyards Pinotage Cabernet Sauvignon - Vinston

Artnr: 4646

Bosman Family Vinyards Pinotage Cabernet Sauvignon

209kr


Vinet smakar

Passar till

Väldigt härligt till nötkött, fläsk, kyckling, kryddiga korvar och lamm. Gärna tillagat över glödande kol på grillen. Föredras vegetariskt serveras förslagsvis vinet till rätter med halloumi eller marinerade grönsaker med kalla eller varma såser.

Smak

En elegant och smaktypiskt vin med toner av skogshallon, svarta körsbär, björnbär, svarta vinbär, plommon, örter och fat. En lätt kryddighet och en balanserad syra och tanninstuktur som skänker vinet ett långt härligt avslut.

Doft

Bärig och elegant doft av björnbär, jordgubbar, hallon, lätt ton av nyrostat kaffe, svarta vinbär, söt lakrits, röda plommon och cederträ.

Bosman Family Vineyards

I över åtta generationer har familjen Bosman arbetat i Sydafrikas vindistrikt för att skapa goda viner som gör skillnad för över 700 anställda. Nu siktar företaget mot att bli ekologiskt certifierade, vilket kommera tt träda i kraft från och med nästa år. ”Hållbarhet är ett måste och det handlar om att skapa goda förutsättningar för kommande generationer”, säger vinmakaren Corlea Bosman. I över tio år har Bosman Family Vineyards varit Fairtrade-certifierade. Deras vingårdar är belägna i Wellington i Sydafrika och företaget satsar stort på att ta fram vin som producerats under schyssta förhållanden. Hållbarhet har länge funnits på företagets agenda. Vinmakaren Corlea Bosman menar att det är ett måste för företag i dag. – Hållbarhet är något av en pågående resa som handlar om ständig utveckling. Vi måste tänka utanför ramarna och se till både miljömässig och social hållbarhet. Det är något som vi arbetat länge med, även innan vi blev Fairtrade-certifierade, berättar hon. De anställda hos Bosman har möjlighet att gå med i en stiftelse som ger tillbaka till samhället där de bor. De har senast valt att investera Fairtrade-premien i nya bostäder till de anställda, förskola där över 90 av de anställdas barn går och ett aktivitetshus med tillgång till sjukvård. Företaget har dessutom satsat på att utöka sportaktiviteter och startat en kör för de som vill sjunga. Bosman tror på att om man involverar de anställda i både arbete och företagande ökar deras inflytande, vilket skapar en positiv gemenskap och goda framtidsutsikter. Hos Bosman får de anställda möjlighet till så mycket mer än bara arbete. Det handlar om tillgång till utbildning, sjukvård och att kunna odla sina egna intressen.

Läs mer

Produktinformation

Volym:3000 ml
Producent:Bosman Family Vineyards
År:2017
Alkoholhalt:14%
Druva:Pinotage 85% Cabernet Sauvignon 15%
Sockerhalt:3.4g/l
SydafrikaSällskapFågelBuffématFläskLammNötKryddstarktGrönsakerViltBjörnbärFatHallonKörsbärKryddigÖrterPlommonSvarta vinbär
Bosman Family Vineyards

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år