Dauvergne & Ranvier Saint-Joseph Vin Rare - Vinston

Artnr: 2875

Dauvergne & Ranvier Saint-Joseph Vin Rare

169kr


  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Serveras med fördel till lamm och mörkt kött såsom biff, entrecote och mustiga grytor.

Smak

Kryddig lång smak med inslag av örter, fat, en toach av peppar och bär såsom blåbär, hallon, björnbär, violer och fat.

Doft

Kryddig nos med inslag och viol och mörka bär såsom björnbär, bläbär, plommon och svarta körsbär.

Övrigt

Sörden sker i slutet av september til början av oktober. Vinet har lagrats i 10 månader på 228 liter stora franska ekfat. 30% av faten är nya, 35% av faten är 3 år gamla och 35% är 2 år gamla.

Dauvergne Ranvier

Dauvergne Ranvier grundades 2004 av två vinälskare som, efter lång erfarenhet i vinbranschen, bestämde sig för att tillverka sina egna viner. François Dauvergne växte upp i Bordeaux, men känner sig lika hemma i Limoux där hans familj äger vinstockar. Dock valde han själv Rhônedalen när han ville stå på egna ben. Jean-François Ranvier älskade aromer redan som barn, och vid middagar kunde han hålla långa utläggningar om vilka aromer han kände runt omkring sig. Hans intresse för geologi förde honom naturligt in i vinets värld. Efter att ha drivit ett vinlaboratorium hamnade han i Rhône när han tog över vintillverkningen för ett stort vinhus. Det var här som de båda möttes och började arbeta tillsammans.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Dauvergne Ranvier
År:2015
Alkoholhalt:13.5%
Druva:Syrah 100%
Sockerhalt:2g/l
FrankrikeLammNötViltOstBjörnbärBlåbärFatHallonKryddigÖrterPeppar
Dauvergne Ranvier

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år