Gato Negro Cabernet Sauvignon - Vinston

Artnr: 756401

Gato Negro Cabernet Sauvignon

69kr


Vinet smakar

Smak

Vinet har en mycket fruktig och ungdomlig smak med toner av svarta vinbär, björnbär, jordgubbar, vanilj tillsammans med en balanserad fatkaraktär. Kroppen är medelstor och tanninerna fylliga. Vinet har en lång eftersmak.

Doft

Doften är fruktig med inslag av svarta vinbär, björnbär, örter och fat.

Övrigt

Druvorna skördades i april. Efter skörd krossades druvorna lätt och druvjuicen fick därefter jäsas i tankar av rostfritt stål.

Viña San Pedro

Viña San Pedro är ett utav de största och viktigaste vinerierna i Chile och står för en signifikant stor del av landets vinexport. Grunden till San Pedro lades 1865 då bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano köpte mark i Curicó Valley för att odla vin på. Idag lägger man stora resurser och energi på att ständigt utveckla sina viner men också vitikultur, vinifiering och inte minst arbete kring miljö i samtliga led. Vinutbudet är svårslaget brett med mångfaldiga kvalitetsviner från distinkt olika ursprung över Chiles viktigaste vingårdsregioner. Produkterna omfattar vardagsviner, premiumviner, kollektioner (1865) och fine wines. Viña San Pedro eftersträvar att utmana gränser kring vin och vinmakning med stor respekt för omgivningen och människorna som bor och arbetar där. Man har ett starkt fokus på synergi och harmoni med naturen för att nå hållbara och innovativa miljömålsättningar. Det största vineriet är beläget i Molina strax söder om Curicó och 2002 etablerades även ett nytt vineri i Cachapoal vid foten av Anderna. Här görs San Pedros mest exklusiva viner där vi stolt kan nämna Altair som en del av vårt utbud i Sverige.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Viña San Pedro
År:2022
Alkoholhalt:13%
Druva:85% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah
Sockerhalt:4g/l
ChileBuffématFläskNötViltBjörnbärFatJordgubbarSvarta vinbärVanilj
Viña San Pedro

Andra gillar också

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år