Château Saint-Sernin - Vinston
}

Artnr: 265301

Château Saint-Sernin

59kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • strävhet

Vinet smakar

Smak

Vinet har en nyanserad och fruktig smak med toner av mörk frukt så som björnbär och svarta vinbär tillsammans med tydliga inslag av mörk choklad, lagerblad, färska örter och svarta oliver. Vinet har en frisk syra och mycket härlig tanninstruktur med långt avslut.

Doft

Doften är fuktig med toner av svarta vinbär, skogshallon och björnbär tillsammans med lagerblad, örter och mörk choklad.

Övrigt

Vinifieringstekniken för detta mycket traditionell. Efter pressning har juicen jäst tillsammans med skalresterna på låg temperatur i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål. Detta görs för att bevara maximalt med fräschör och frukt till vinet. Vinet har macererats med skalresterna under en längre tid med regelbunden micro-oxygenation. Vinet rörs även varje dag för att extrahera så mycket färg och tannin som möjligt från skalresterna.

Château Saint Sernin

Château Saint Sernin är ett familjevineri som sedan 2005 drivs av Anne och Fara Swarthager som vägnar all tid åt familjens passion. Allt arbete från och i vingård, till skörd och därefter lagring av vinerna sker med stor noggrannhet och med bästa möjliga förutsättningar. Anne är dotter till Domique och Marie Swarthager som sedan 1965 skötte familjeföretaget. Château Saint Sernin var ett av de första vinerier som erhöll AOC Cahors status. Château Saint Sernin är HVE (Haute Valeur Environnementale, (high environmental value)) level 3 certifierat, vilket är den högsta graden i utmärkelsen. HVE-certifiering ges till producenter/gårdar som värnar för miljön och genomför miljömedvetna val under hela processen från vingård till buteljering. Det är specifikt specialiserats inom fyra (4) miljöfrågor/ämnen som rör: Bevarande av biologisk mångfald, att nyplantering av rankor sker under bästa sätt och kontroll, kontrollerad användning av gödselmedel samt förvaltning av vattenresurser. Certifieringen står för en garanti att minsta möjliga avtryck görs på miljön (inom parametrarna luft, vatten, jord, klimat, biologisk mångfald och natur).

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Château Saint Sernin
År:2020
Alkoholhalt:14%
Druva:100% Malbec
Sockerhalt:1.5g/l
FrankrikeSällskapFläskLammNötBjörnbärChokladÖrterSvarta vinbär
Château Saint Sernin

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år