Campo Bastiglia Ripasso Superiore - Vinston
}

Artnr: 7111501

Campo Bastiglia Ripasso Superiore

249kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18ºC till lamm eller nötkött samt till smakrika pastarätter.

Smak

Ett mycket fruktigt, nyanserat vin med balanserad syra och tanninstruktur, inslag av körsbär, viol, örter, och choklad.

Doft

Nyanserad, fruktig doft med inslag av mörka körsbär, röda bär, viol, örter och choklad.

Övrigt

Druvorna selekteras noggrant och skördas för hand. Efter pressning och avslutad jäsning tillsätts skalrester och en andel jäsande vin från amaroneproduktionen för att ge vinet mer struktur och fyllighet. Därefter lagras 50% av vinet på nya franska ekfat om 500 liter.

Ca'Rugate

Ca'Rugate gör moderna, matvänliga viner från vulkaniska jordar i Veneto i en torr och elegant stil från enskilda vingårdslägen. Detta familjeägda företag drivs idag i fjärde generationen av familjen Tessari, just nu under ledning av Michele Tessari. Familjens 70 hektar med vingårdar finns utspridda i ett böljande landskap i Soave Classico, Valpolicella och i Lessini Durello. Vinerna Monte Fiorentine Soave, Rio Albo Valpolicella, Campo Lavei Valpolicella Superiore och Punta Tolotti Amarone bär alla namnet från den enskilda vingård där druvorna odlats. Ca'Rugate är kända för att producera viner med en låg sockerhalt, så att vinerna i större utsträckning reflekterar det läge där de odlats. Tack vare en lägre sockerhalt är vinerna tacksamma att kombinera med eleganta maträtter. Sedan år 2004 finns en uttalad hållbarhetsfilosofi där tonvikten ligger på att jobba så naturligt som möjligt. Alla vingårdarna som tillhör Ca'Rugate håller på att konverteras till ekologiskt jordbruk. De första vinerna med ekologisk certifiering når marknaden år 2021. År 2018 fick Ca'Rugate 2 stjärnor i den inflytelserika guiden Gambero Rosso. Detta uppnås när ett vineri har fått den bästa utmärkelsen "3 glas" 20 gånger för ett enskilt vin. Utmärkelsen placerar Ca'Rugate bland Italiens och i synnerhet Venetos absolut främsta vinerier.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Ca'Rugate
År:2021
Alkoholhalt:14%
Druva:45% Corvina, 40% Corvinone, 15% Rondinella
Sockerhalt:5g/l
ItalienLammNötViltOstChokladKörsbärÖrter
Ca'Rugate

Andra gillar också

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år